Σε δημοπρασία βγαίνει ο ακριβότερος Banksy στην ιστορία

Η δημοπρασία αφορά το έργο των χιπαντζήδων στην Βρετανική Βουλή

Με βάση την πολιτική κατάσταση της Βρετανίας, το έργο του Banksy με τους χιπαντζήδες στην αίθουσα του Βρετανικού κοινοβουλίου δεν θα μπορούσε να κριθεί πιο επίκαιρο από ποτέ. Ωστόσο την πώληση του σε επίσημη δημοπρασία πρόκειται να γνωρίσει μέσα στο επόμενο διάστημα, πωλούμενο σε ποσό το οποίο πρόκειται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ πώλησης.

Ο καλλιτέχνης ζωγράφισε το Devolved Parliament το 2009, όταν η λέξη Brexit ήταν άγνωστη. Όμως τώρα, το timing δεν θα μπορούσε να είναι ιδανικότερο. Το έργο τέχνης θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο για πρώτη φορά αργότερα αυτό το μήνα στη δημοπρασία του Sotheby’s. Ο Alex Branczik, Ευρωπαίος επικεφαλής σύγχρονης τέχνης της Sotheby’s, δήλωσε ότι ο Banksy είναι ένας σύγχρονος Βολταίρος. «Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε η συζήτηση για το Brexit, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το έργο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καταγράφοντας πρωτοφανή επίπεδα πολιτικού χάους και επιβεβαιώνοντας τον Banksy ως σατιρικό μαχητή της εποχής μας», λέει στον Guardian.

Το έργο με πλάτος 4 μέτρα είναι ο μεγαλύτερος γνωστός καμβάς από τον Banksy και θα πωληθεί μεταξύ 1,5 εκατ. – 2 εκατομμύρια λιρών  Αυτό σημαίνει ότι μπορεί άνετα να ξεπεράσει το τωρινό ρεκόρ για το Keep it Spotless, το έργο που πωλήθηκε έναντι 1,52 εκατομμύριο λιρών.   Ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο, το γεγονός πως το έργο θα εκτεθεί και δημοπρατηθεί στην ίδια αίθουσα δημοπρασιών όπου ο Banksy πριν από ένα χρόνο προκάλεσε παγκόσμιο σοκ στο χώρο της τέχνης καταστρέφοντας ένα έργο του ειδικό μηχανισμό την ώρα που ανακοινώθηκε ο νέος ιδιοκτήτης.

Διαβάστε επίσης