Σε hot spot της Λέρου βρέθηκε σήμερα η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας βρέθηκε στο νησί ενόψει του αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς

Το νησί της Λέρου επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ενόψει του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά.

Η κ. Κεραμέως επισκέφθηκε το hot spot του νησιού και από εκεί δήλωσε ότι: «Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θεωρούμε μείζονος σημασίας την πρόσβαση και ένταξη των παιδιών προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συνιστά τον πρώτο βασικό συνδετικό κρίκο μεταξύ των προσφυγικών δομών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, ένα σημαντικό βήμα ομαλής ένταξης των παιδιών σε αυτήν».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Η Λέρος αποτελεί υποδειγματική περίπτωση συνύπαρξης προσφύγων με την τοπική κοινωνία. Αναγνωρισμένη διεθνώς ως καλή πρακτική, παρά τα προβλήματα χωρητικότητας των δομών, παρά τις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις του νησιού. Άριστη σίτιση, ασφάλεια, φιλοξενία.

Ως Υπουργείο στηρίζουμε τις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων και τα Τμήματα Υποδοχής προσφύγων στα σχολεία, προσπαθούμε και εξασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία τους. Ενώ παρακολουθούμε στενά τα αποτελέσματά τους, είμαστε αρωγοί και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια διασφάλισης της αποτελεσματικότητάς τους».

«Συγχαίρω θερμά εκπαιδευτικούς, μαθητές, κατοίκους, εθελοντές, αιρετούς, όλους τους συντελεστές για την εξαιρετική δουλειά τους» είπε καταλήγοντας η υπουργός Παιδείας.

 

Διαβάστε επίσης