Σέφεριν: «To VAR δεν θα άλλαζε τίποτα στο πέναλτι της Ρεάλ»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν μίλησε για τη χρησιμοποίηση του VAR στο ποδόσφαιρο και τόνισε ότι ακόμα και να γινόταν χρήση του στο πέναλτι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γιουβέντους, δεν θα ξεκαθάριζε κάτι.

Ο Σέφεριν μίλησε στην ιταλική Gazzetta dello Sport και παραδέχθηκε τις δυσκολίες που υπάρχουν, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως δουλεύει. Είναι νωρίς ακόμα για το VAR. Θα το έχουμε κάποια μέρα και στο Champions League, αλλά δεν χρειάζεται να βιαστούμε. Έχω κάποιες ανησυχίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο διότι θα υπάρχουν κάποιοι διαιτητές που δεν θα το έχουν χρησιμοποιήσει πριν. Ελπίζω να μην υπάρχουν προβλήματα ή σκάνδαλα», σχολίασε ο Σέφεριν, ο οποίος μίλησε και για την αμφισβητούμενη φάση στο πέναλτι της Ρεάλ με τη Γιουβέντους, επισημαίνοντας ότι εκεί το VAR στην πραγματικότητα δεν θα βοηθούσε τον διαιτητή:

«Συγχωρέστε με, αλλά θα άλλαζε κάτι το VAR στο Ρεάλ-Γιουβέντους; Τίποτα. Υπάρχουν κάποιοι που είδαν τη φάση 20 φορές. Την έχω δει 50. Αλλά ακόμα και τώρα οι μισοί λένε πως ήταν πέναλτι και οι άλλοι μισοί όχι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα