Σήμερα η έκτακτη συνέλευση της Folli Follie

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται  η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης. Στην ατζέντα βρίσκονται: η εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών ορκωτών ελεγκτών για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017, η αναθεώρηση του πλαισίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, η ανακοίνωση εκλογής μελών από το Διοικητικό Συμβούλιο και την εκλογή μελών Επιτροπής Ελέγχου.

Επιπλέον σήμερα , οι ομολογιούχοι της εταιρείας αναμένεται να ενημερωθούν για το τελικό Term Sheet το οποίο περιγράφει τους ουσιώδεις όρους που θα περιληφθούν στο Σχέδιο Εξυγίανσης και στην Συμφωνία Αναδιάρθρωσης μεταξύ της εταιρείας και των ενδιαφερομένων μερών. Επίσης η ημερομηνία που έχει οριστεί η επαναληπτική συνέλευση των μετόχων με τη σημερινή ατζέντα, εφόσον δεν είναι εφικτή η απαρτία, είναι η 9η Ιανουαρίου η οποία συμπίπτει με την ημερομηνία που έχει οριστεί για τη σύγκληση συνέλευσης των ομολογιούχων στο Λονδίνο,

Παράλληλα η Ένωση Eλλήνων Επενδυτών χθες ανέφερε ότι θα θέσει πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στο προεδρείο τα οποία αποτελούν σημαντικά ερωτήματα από το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας. Μεταξύ αυτών είναι:

  • Το πότε θα τεθεί προς έγκριση από την γενική  συνέλευση, που είναι το ανώτατο αποφασιστικό όργανο κάθε ΑΕ ,  το φημολογούμενο σχέδιο εξυγίανσης .
  • Το αν θα προβλέπεται σε αυτό το σχέδιο η  έγκριση της με κάθε νομικό μέσο διεκδίκησης της επιστροφής των ποσών που, όπως πιθανολογείται από το πόρισμα Δραγάτση ,έχουν υπεξαιρεθεί από την επιχείρηση , από οποιονδήποτε και  σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν έχουν αυτά καταλήξει . Εδώ σημειώνεται ότι «με βάση την πιο απλή λογική ,  ο δανεισμός  ύψους 474,2 εκατ. ευρώ τον οποίο έχει αναλάβει η Folli Follie από το 2015 δεν είναι δυνατό να εξαϋλώθηκε σε 3 χρόνια παρά μόνο αν έχει ενδεχομένως συντελεστεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης
  • Το πότε θα παραδοθεί το ο οριστικό πόρισμα της ALVAREZ & MARSAL , με τον εγκληματολογικό έλεγχο και
  • Το πότε θα αποφασίσει η εταιρεία να πει όλη την αλήθεια στο επενδυτικό κοινό, ειδικά όσον αφορά στις μετοχές της DUFRY AG.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα