Σκορδάς: «Ζούσαμε επί δεκαετίες στην ουτοπία»

«Ή θα αποφασίσουμε να γίνουμε παραγωγικοί ή αλλιώς δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνο με δανεικά». Αυτό επεσήμανε ο Θανάσης Σκορδάς μιλώντας στον Real fm, όπου αναφέρθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην επιχειρηματικότητα και τις προοπτικές ανάπτυξης. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ακόμη ότι «ζούσαμε επί δεκαετίες στην ουτοπία».

 «Σίγουρα δεν είναι το ιδανικό, αν και θα έλεγα ο κάθε πολίτης καταλαβαίνει καλύτερα που μπορεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά. Θα έλεγα ότι αυτό το μοντέλο αποτελεί επιχειρηματικότητα ανάγκης», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκορδάς και συνέχισε:

«Υπάρχει και μια επιχειρηματικότητα σε εταιρίες που ασχολούνται με νέες τεχνολογίες η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική».

«Πρέπει από μοντέλο κατανάλωσης με δανεικά, να γίνουμε μοντέλο παραγωγής. Στον τομέα αυτό υπάρχουν αρκετά αισιόδοξα μηνύματα», σημείωσε ο κ. Σκορδάς και συνέχισε: «Το ΕΣΠΑ 2014-2020 φεύγει από την λογική μπετό και άσφαλτος και πηγαίνει σε αυτό που λέμε καινοτομία και έξυπνη εξειδίκευση», πρόσθεσε ο υπ. Ανάπτυξης.

«Το κλειδί του προβλήματος δεν είναι το πώς θα εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση κοινοτική. Το πρόβλημα ήταν που κατευθύνθηκε», σχολίασε ο κ. Σκορδάς και επισήμανε:

«Η θα αποφασίσουμε να γίνουμε παραγωγικοί ή αλλιώς δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνο με δανεικά. Ζούσαμε επί δεκαετίες στην ουτοπία. Θα πρέπει πρώτα να διαχειριστούμε την ανάγκη και δυστυχώς έχει τύχει σε αυτή την κυβέρνηση να διαχειριστεί την ανάγκη».

Διαβάστε επίσης