ΣΟΚ: Έβγαλαν τα τουρνικέ οι Γάλλοι για να μην έχουμε θανάτους στον τελικό

ΣΟΚ. Πολλές ανθρώπινες ζωές σώθηκαν από την απόφαση των Γάλλων ν’ αφαιρέσουν τα τουρνικέ στον τελικό του Champions Legue, καθώς χιλιάδες οπαδοί της Λιβερπουλ προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια, ή με πλαστά εισιτήρια.

Οι καταθέσεις για τα συμβάντα που έλαβαν χώρα στο Παρίσι και στα πέριξ του «Stade de France» πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του τελικού του Champions League, αναδεικνύουν την τραγικότητα των στιγμών.

Η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντεά-Καστερά, ανέφερε αρχικά πως εκτός του γηπέδου έμειναν 2700 οπαδοί της Λίβερπουλ που είχαν στα χέρια τους εισιτήριο, αλλά θα τους αποζημιώσει η UEFA.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαρέν, λέγοντας πως υπήρχαν περισσότεροι από 40.000 οπαδοί των «reds» που είχαν στα χέρια τους πλαστά εισιτήρια. Κάπως έτσι και λόγω του τεράστιου συνωστισμού γύρω από το γήπεδο, ο αρχηγός της αστυνομίας πήρε την απόφαση να κλείσει τις πόρτες για να μη δημιουργηθεί χάος. Μάλιστα, στη συνέχεια έκανε και μια… επίθεση στον Κλοπ…

«Το 2019, ο τελικός μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ προκάλεσε τα ίδια προβλήματα στη Μαδρίτη. Το ίδιο και ένας τελικός στο Γουέμπλεϊ πριν από μερικά χρόνια. Ήταν επίσης ο προπονητής της Λίβερπουλ που κάλεσε τους οπαδούς να έρθουν στη Γαλλία ακόμη και χωρίς εισιτήρια.

Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς υποστηρικτές των οποίων ένα τμήμα σεβάστηκε απόλυτα τους κανόνες. Και ένα μικρό, αλλά εξαιρετικά ζωντανό, τμήμα που ήρθε σε σύγκρουση με τις αρχές», ανέφερε!

Ο υπουργός εσωτερικών ρωτήθηκε και για το γεγονός πως τα τουρνικέ άνοιξαν και δεν υπήρχε ο σωστός έλεγχος των εισιτηρίων, απαντώντας πως έγινε για λόγους ασφάλειας: «Οι αποφάσεις που ελήφθησαν εξασφάλισαν ότι δεν υπήρξαν θάνατοι. Ο αρχικός έλεγχος αφαιρέθηκε για να αποφευχθεί η συντριβή ανθρώπων στους αστυνομικούς κλωβούς ή στις θύρες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα