ΣΟΚ: Ραντεβού θανάτου ανηλίκων οπαδών στη Νέα Ιωνία

Μπλόκο της αστυνομίας την τελευταία στιγμή και 87 συλλήψεις

Ραντεβού θανάτου με οπαδικά κίνητρα απέτρεψε την τελευταία στιγμή η Ελληνική Αστυνομία στη Νέα Ιωνία. Η Αστυνομία προχώρησε σε 87 προσαγωγές στην πλειοψηφία τους ανηλίκων 14-17 ετών οι οποίοι συμμετείχαν στο ραντεβού πριν τον αγώνα της Νέας Ιωνίας με το Ηράκλειο. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και της ΓΑΔΑ είχαν πληροφορίες ότι σήμερα το απόγευμα σε απόμερη περιοχή της Νέας Ιωνίας δύο μεγάλες ομάδες ανηλίκων θα βρίσκονταν μετά από διαδικτυακό ραντεβού θανάτου για να λύσουν τις οπαδικές τους διαφορές, κρατώντας στα χέρια τους ρόπαλα, σιδερόβεργες και άλλα «πολεμικά» αντικείμενα, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και ναρκωτικές ουσίες.

Έτσι η ΓΑΔΑ ενήργησε άμεσα  ενώ οι δύο ομάδες των ανηλίκων κατευθύνονταν προς το ραντεβού αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και τους προσήγαγαν. Συνολικά συνελήφθησαν 87 οπαδοί, ενώ έχουν κατασχεθεί πλήθος αντικειμένων, όπως ρόπαλα, ξύλα, σιδερόβεργες, σιδηρογροθιές, κράνη  και κοκκάλινα γάντια.

Έχουν αρχίσει σταδιακά να ενημερώνονται και οι  γονείς των ανηλίκων για τις συλλήψεις και προσέρχονται στην αρμόδια αστυνομική υπηρεσία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Απογευματινές ώρες σήμερα, Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, και εν όψει ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ομάδων τοπικού επιπέδου της Αθήνας, απετράπη οπαδικό επεισόδιο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας με συνολικά 87 συλλήψεις.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκαν πλησίον γηπέδου της περιοχής, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, τα οποία έφεραν κομμάτια ξύλου και σιδερένια ράβδο, ενώ σε άλλο σημείο, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, οι ανωτέρω προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, τυγχάνουν οπαδοί δύο διαφορετικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν σε γήπεδο της περιοχής αργότερα.

Όλα τα άτομα συνελήφθησαν –κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης και θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους με σκοπό την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα