Σπαρακτικές σκηνές στη δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 27χρονου είπε στους δικαστές ότι αυτό που την «καίει» περισσότερο είναι να μάθει «που βρίσκονται τα κόκαλα του παιδιού μου, να πηγαίνω να του μιλάω …».

Σπαρακτικές σκηνές στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, στην δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο 2012.

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 27χρονου, που δολοφονήθηκε χωρίς να βρεθεί ποτέ το πτώμα του, απευθυνόμενη στους δικαστές είπε αυτό, που την «καίει» περισσότερο μετά από το χαμό του γιου της:

«Να μου πείτε, σας παρακαλώ, που βρίσκονται τα κόκαλα του παιδιού μου, να πηγαίνω να του μιλάω …».

Στην αρχή της δίκης η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, ξεκίνησε λέγοντας στους κατηγορούμενους: «Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Έχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε, ίσως είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους».

Στην κατάθεση της  η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, έστρεψε τα βέλη στον φερόμενο ως βασικό πρωταγωνιστή, τον 73χρονο οικογενειακό φίλο τους, ο οποίος, όπως είπε, αποτελούσε πατρική φιγούρα για τον γιο της και τη σύζυγό του.

«Το παιδί μου, το δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια…Είχα δυο οχιές μέσα στο σπίτι μου και έσκαψαν το λάκκο του παιδιού μου. Φάγανε το παιδάκι μου, δολοφόνοι, αλήτες…», είπε η γυναίκα κλαίγοντας.

Κατάμεστη η δικαστική αίθουσα από συγγενείς και φίλους του 27χρονου, με φωτογραφίες του στα χέρια τους.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην 9η Αυγούστου 2012, όταν ο Μάριος εξαφανίστηκε και εκείνη δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς,  οι οποίοι -είπε– της ζήτησαν  λύτρα 620.000 ευρώ.

Ο πρώτος άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του ήταν, όπως κατέθεσε, ο 73χρονος κατηγορούμενος στον οποίο είχε τυφλή εμπιστοσύνη αφού όπως της είχε πει «ήταν πράκτορας της CIA και είχε υψηλές γνωριμίες. Έδειχνε άνθρωπος με κύρος δεν φαινόταν φίδι… Μετά έμαθα ότι δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση και ζούσε από τις λαμογιές».

 

Στο δριμύ κατηγορώ της η μητέρα, περιέγραψε τις απεγνωσμένες προσπάθειες της να βρει τον γιο της και αναφέρθηκε στον τρόπο, με τον οποίο ο οικογενειακός τους φίλος την απέτρεψε να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

«Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος…Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία ειδοποιώντας το δολοφόνο», είπε. Η μητέρα του Μάριου περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες της να συγκεντρώσει το ποσό που της ζητούσαν οι απαγωγείς και τον φόβο της ότι θα σκοτώσουν το παιδί της. Κλαίγοντας η γυναίκα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο γιος της δολοφονήθηκε από την πρώτη ημέρα και επικαλέστηκε τα ίχνη που εντόπισε η έρευνα μέσα στο αυτοκίνητο του το οποίο οι απαγωγείς της επέστρεψαν την επομένη της εξαφάνισης.

«Πιστεύω ότι έβαλαν το παιδί νεκρό στο πορτ παγκάζ …Ζητούσα να του μιλήσω και μου έλεγαν είναι μακριά. Με πίεζαν να μαζέψω τα χρήματα . Ήξεραν την περιουσιακή μου κατάσταση…».

Η μάρτυρας περιέγραψε αναλυτικά τις επαφές που είχε με τον 73χρονο και τη σύζυγο του και τον τρόπο με τον οποίο έπαιζαν με τους φόβους , τις αγωνίες αλλά και το μυαλό της.

Η μάρτυρας, που γύρισε το βλέμμα της αλλού, για να μην αντικρίζει τους κατηγορούμενους,  κατέθεσε ότι, οι απαγωγείς είπαν σχεδιάσει και τη δική της αρπαγή μέσα από το σπίτι της, την οποία ωστόσο απέτρεψαν οι αστυνομικοί.

Για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα:

O επί χρόνια «οικογενειακός φίλος» Πέτρος Μιχαλεάκος σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης.

H σύζυγός του Βούλα Σιούταλου, στην οποία επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.

O Αναστάσιος Μπασαντής, στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης.

Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων, με τριετή αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος.

Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης, σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι φέρονται ότι, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοχαράκη.

Διαβάστε επίσης