Στα χέρια του Εκτελεστικού Γραφείου η τύχη του Παπανώτα και το «θαύμα» Κασσελάκη

Προηγήθηκαν η παρέμβαση Μπεκατώρου και τα πυρά του Γιώργου Τσίπρα για την αλλαγή φυσιογνωμίας στο κόμμα

Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να συνεδριάσει στις 3 το μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ατζέντα του σχετίζεται με την αυριανή εκδήλωση της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

Στον απόηχο των μαζικών αντιδράσεων στελεχών αναφορικά με την ιδεολογική μετάλλαξη, αλλά και τις δηλώσεις του υποψήφιου Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπανώτα, η επαναξιολόγηση της υποψηφιότητάς του θεωρείται σχεδόν δεδομένη, χωρίς να αποκλείεται και η έξοδός του από την ευρωλίστα.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η Κουμουνδούρου θεωρεί επαρκείς τις εξηγήσεις του γνωστού δημοσιογράφου, όπως διαφάνηκε και από την σημερινή τοποθέτηση της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Βούλας Κεχαγιά. Μιλώντας στο OPEN, η κυρία Κεχαγιά ανέφερε πως «αυτοί που τολμούν κι επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τα δικαιωματικά, νομίζω ότι πλανώνται πλάνη οικτρά ή θέλουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα» και συνέχισε, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται τις γυναίκες; Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καθιέρωσε την ποσόστωση 50% όχι μόνο στο ευρωψηφοδέλτιο που θα δούμε, αλλά σε όλα του τα όργανα. Αν ο πρόεδρος είναι άνδρας, ο αντιπρόεδρος πρέπει να είναι γυναίκα. Αν η γραμματέας είναι γυναίκα, ο αναπληρωτής πρέπει να είναι άνδρας και ούτω καθεξής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρωτοστατεί στο κίνημα κατά της βίας εναντίον των γυναικών;».

Δεν είναι λίγα τα στελέχη που θεωρούν ότι οι ευθύνες για το ευρωψηφοδέλτιο βαραίνουν και την σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου, η οποία είχε επιφορτιστεί με την επιλογή των προσώπων για την ευρωλίστα.

Στην ατζέντα και το «θαύμα» Κασσελάκη

Πλην της υποψηφιότητας Παπανώτα, στην ατζέντα της σημερινής συζήτησης αναμένεται να τεθούν και οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με το σημείο με το λάδι στη βάφτισή του, αλλά και το περιεχόμενο της χθεσινής του ανάρτησης, το οποίο κατά ορισμένα στελέχη απηχεί την ιδεολογική μετάλλαξη του κόμματος προς τα δεξιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα