Στα όρια της υπερχείλισης ο Κηφισός ποταμός

Οι προειδοποιήσεις του Δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη που δεν εισακούστηκαν

Φουσκωμένος είναι και ο Κηφισός ποταμός, πιεστική η κίνηση στους δρόμους λόγω κακοκαιρίας. 

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ ενδεικτικό της ποσότητας του νερού που έχει πέσει είναι ότι «φούσκωσε» ο Κηφισός.
Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η στάθμη του ποταμιού έχει ανέβει πάρα πολύ.

Πριν από 20 μέρες περίπου, ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη προειδοποιούσε ότι ενδεχομένως τα υδραυλικά έργα που έχουν γίνει στον Κηφισό δεν επαρκέσουν σε μια μεγάλη πλημμύρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Ιωακειμίδης είχε χτυπήσει «καμπανάκι» για πλημμύρες λόγω των πυρκαγιών του Αυγούστου και λόγω της τσιμεντοποίησης μεγάλου μέρους του λεκανοπεδίου.
«Δεν βλέπω την Πολιτεία ούτε τα χρήματα να έχει ούτε τη διάθεση» είχε δηλώσει ο κ. Ιωακειμίδης, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε χρόνος ούτε χρήματα να γίνουν τα απαραίτητα έργα.
Όσον αφορά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, η οποία είναι χτισμένη πάνω στην κοίτη του ποταμιού, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται μετ’ εμποδίων στο μεγαλύτερο μέρος της αργά το μεσημέρι της Πέμπτης.
Σημειώνεται ότι η Αστυνομία έχει κλείσει την λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου, ρεύμα προς Αθήνα, η οποία οδηγεί όσους κινούνται από Μοσχάτο στον Κηφισό, εκτρέποντας την κυκλοφορία μέσα από τη Λαχαναγορά.
Εντωμεταξύ, πλημμύρισε ο σταθμός των ΚΤΕΛ πάνω στον Κηφισό.
Πλημμυρισμένος είναι και ο άλλος μεγάλος ποταμός της Αττικής, ο Ιλισσός.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα