Στα πράσα γιατρός που ντόπαρε αθλητές εν αγνοία τους

Στα πράσα έπιασε η Οικονομική Αστυνομία μια 48χρονη γιατρό, που χορηγούσε σε αθλήτριες και αθλητές σκευάσματα ντόπινγκ σε πολλές περιπτώσεις εν αγνοία τους, όπως συνέβη με τον Ντίνο Μήτογλου.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η εν λόγω ιατρός εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της χορηγούσε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020 τις βοηθητικές θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο τους είτε στην οικία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους αθλητές που την «πάτησαν» ήταν και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και της Αρμάνι, Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος απευθύνθηκε στην συγκεκριμένη γιατρό μετά τον τραυματισμό του.

Η γιατρός τον διαβεβαίωνε πως τα σκευάσματα που του δίνει είναι απολύτως νόμιμα και ο παίκτης, εν αγνοία του, έπαιρνε φάρμακα τα οποία όπως αποδείχτηκε τον οδήγησαν στο να βγει θετικός στον έλεγχο αντιντόπινγκ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ο Μήτογλου κατονόμασε την ιατρό που τον ώθησε στο να υποβληθεί σ’ αυτή την διαδικασία με τα φάρμακα τα οποία ήταν, εν τέλει, «παράνομα».

Η γιατρός, μάλιστα, προκειμένου να διαφημίσει τα προϊόντα που προσέφερε, είχε δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρεία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις.

Η χορήγηση των θεραπειών είχε σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρείς (3) κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα:

– μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ,
– φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και
– φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Η 48χρονη γιατρός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα