Στα σχολεία της Νίκαιας ξεκίνησε τη… ζωή του το «Γήπεδο Ζωής»  (ΦΩΤΟ)

Σπουδαία πρωτοβουλία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ππυ έκανε πράξη το κοινό όραμα του πρόεδρου του Ανδρέα Δρακόπουλου και του Παναγιώτη Γιαννάκη

Τη… ζωή του ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Γήπεδο Ζωής» που γεννήθηκε με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το «Γήπεδο Ζωής» είναι αποτέλεσμα της συνάντησης δύο οραμάτων. Αφενός του πρόεδρου του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλου, να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες εξέλιξης για όλα τα παιδιά και τους νέους, ειδικά σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε τέτοιες ευκαιρίες.

Αφετέρου του Παναγιώτη Γιαννάκη, CEO του μην κερδοσκοπικού οργανισμού να βοηθήσει τις νέες γενιές και να προσφέρει, όσο μπορεί, στη Νίκαια, την περιοχή που τον ανέδειξε.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι δράσεις του «Γηπέδου Ζωής» ξεκίνησαν τον Νοέμβριο από το 12ο και το 17ο Δημοτικό Νίκαιας, στο σχολείο που φοίτησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης ως μαθητής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε πολλές δράσεις, βασισμένες σε τρεις πυλώνες: Αθλητισμό, Παιδεία και Πολιτισμό. Στις αθλητικές δραστηριότητες, τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ με τον special Guest Νίκο Λινάρδο και χόρεψαν Hip Hop Dance, στο ομώνυμο πρόγραμμα.

Στις εκπαιδευτικές δράσεις, ανακάλυψαν τον κόσμο της αστρονομίας και της ρομποτικής, ενώ είδαν τον ήλιο με ειδικό τηλεσκόπιο. Ακόμα, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη του Graffiti και μεταμορφώθηκαν σε ειδικούς ντεντέκτιβ που έψαχναν την κλεμμένη Μόνα Λίζα. Τέλος σχεδίασαν τα δικά τους κόμικς και έκαναν ένα πάντρεμα μαθηματικών και τέχνης στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

O Coach Γιαννάκης ήταν δίπλα στα παιδιά σε όλες τις δράσεις, μαζί με τους έμπειρους εκπαιδευτές, μιλώντας τους και βοηθώντας τα σε κάθε βήμα. Στο τέλος και των δύο ημερών, τους μίλησε από καρδιάς, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να κάνουν το κάτι παραπάνω για να κερδίζουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ήταν δύο μέρες γεμάτες από αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, με τη «διασκέδαση» να είναι για μια ακόμα φορά η λέξη-κλειδί στην επιτυχία των πολύπλευρων δράσεων, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει, η διαδικασία της εκπαίδευσης γίνεται ευκολότερη. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, δόθηκε στα παιδιά ένα υγιεινό lunch box καθώς και αναμνηστικά δώρα, για να τους θυμίζουν τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στις δράσεις του Γηπέδου Ζωής.

Από την πλευρά τους, κατά τη διάρκεια των τρίωρων προγραμμάτων, οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ειδικά διαμορφωμένο παράλληλο πρόγραμμα, σεμινάρια πρώτων βοηθειών και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Μέλη της ομάδας του ΙΣΝ αλλά και στελέχη του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου, Γιώργου Ιωακειμίδη, παρακολούθησαν τις δράσεις και ενθουσιάστηκαν με την ανταπόκριση παιδιών και γονέων σε αυτές τις πρώτες διοργανώσεις.

Τα ραντεβού του Γηπέδου Ζωής με τα παιδιά θα συνεχιστούν, στα σχολεία της Νίκαιας. Μείνετε συντονισμένοι για τις νέες τοποθεσίες και τις ημερομηνίες!

Σχετικά με το Γήπεδο Ζωής

Το Γήπεδο Ζωής προσφέρει την υποδομή και τα εφόδια σε παιδιά και νέους, για να εξερευνήσουν τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά τους, να παίξουν, να γυμναστούν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους. Στόχος είναι να ενθαρρυνθούν τα παιδιά σε έναν υγιή τρόπο ζωής, δίνοντάς τους τον χώρο να βρουν τι τους αρέσει, να χτίσουν τον χαρακτήρα τους και να φτάσουν πιο κοντά στα όνειρά τους.

Ένας νέος, ελκυστικός χώρος 5.300 τ.μ. θα δημιουργηθεί στη Νίκαια, στεγάζοντας όλες τις δραστηριότητες του οργανισμού μέσα στα επόμενα χρόνια. Υπαίθριοι και εσωτερικοί χώροι αναψυχής, μελέτης, αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και τα γραφεία του οργανισμού, θα φιλοξενήσουν το όραμα του «Γηπέδου Ζωής» από το 2023.

Ο χώρος θα υποδέχεται αποκλειστικά παιδιά και το όνομά του θα είναι Γήπεδο Ζωής – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), καθώς δημιουργείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και για τη συμμετοχή σε αυτές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο: gipedozois.org και στα Social Media του Γηπέδου Ζωής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα