Νέος διοικητής ΥΠΑ ο Δημήτρης Κούκης

Ο Δημήτρης Κούκης με επιτυχημένη θητεία στην Ολυμπιακή Αεροπορία είναι ο νέος διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ο νέος διοικητής, ο διορισμός του οποίου ανακοινώθηκε από το Μαξίμου, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής και της Σχολής Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δικηγόρος στο επάγγελμα και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές του 2012, όπου είχε κάνει μία αξιοπρόσεκτη και μεστή προεκλογική εκστρατεία, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.
Ο κ. Κούκης είχε διατελέσει πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας (2004-2007) και πρόεδρος της Galileo Hellas AE (2004-2009), θυγατρικής της ΟΑ, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, όπου όμως επιτεύχθηκε η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Νέος Υποδιοικητής ο Ιωάννης Σταμπολής, ενώ παρέμεινε στη θέση του Υποδιοικητή ο Γρηγόρης Νανίδης.

Για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής  Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων  (ΕΔΑΑΠ) προτείνεται ο Υποπτέραρχος Μιχαήλ Κουγιουμτζίδης. Ο κ. Κουγιουμτζίδης είναι απόφοιτος της Σχολής Ικάρων. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις σε Μονάδες και σε Επιτελεία και διαθέτει πτητική εμπειρία περίπου 6.200 ωρών. Έχει διατελέσει Διοικητής Σμήνους, Προϊστάμενος και Αξιολογητής Τυποποίησης – Αξιολόγησης, Τμηματάρχης ΓΕΑ, Διοικητής και Υποδιοικητής Μοίρας, Επιτελής ΓΕΑ, Τμηματάρχης ΝΑΤΟ, Προϊστάμενος ΓΑΠΕ και Τμηματάρχης ΓΕΕΘΑ.

Μ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα