Στέφανος Κασσελάκης όπως λέμε Βλάσσης Τσάκας…

Όπως ο μέγιστος κομπιναδόρος έφερνε σεϊχηδες στον Παναθηναϊκό για να τον σώσει, όταν η ΠΑΕ ξέμεινε από χρήμα, αλλά και τον Ροναλντίνιο, έτσι κι ο Στέφανος με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα τάισε «σανό» τους απελπισμένους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που δεν κοστίζει…

Καλώς τον Στέφανο τον Κασσελάκη, που θέλει να γίνει και αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός. Περίπατο θα τις πάρει τις εκλογές ο Στέφανος. Ποια Έφη τώρα, σοβαροί να είμαστε. Η Έφη δεν έχει τίποτα που να συμβολίζει επάνω της. Ο Στέφανος έχει χίλια δυο. Που πας ρε, Καραμήτρο, δηλαδή, λέει στην Αχτσιόγλου ο Στέφανος.

Δεν στο είπα τυχαίο αυτό για τους συμβολισμούς. Ζούμε στην εποχή των συμβολισμών. Αυτή είναι η κοινωνία παγκοσμίως. Δεν συμβαίνει μονάχα στην Ελλάδα, δηλαδή. Ουδείς, σχεδόν, ασχολείται με την ουσία των πραγμάτων, παρά με το φαίνεσθαι. Τι δείχνεις προς τα έξω, μάστορα. Τι εκπέμπεις.

 

Όπως ο Στέφανος, καλή ώρα. Ο συμβολισμός είναι, πλέον, το υπέρτατο μέρος της κουλτούρας του Έλληνα, του μεταλλαγμένου για την ακρίβεια, από τον βομβαρδισμό της τηλεόρασης και κυρίως, των social media. Κι αυτό, δυστυχώς, είναι το κριτήριο της ζωής του.

Θυμάσαι, μάστορα, πως αυτοσερβιρίστηκε ο Κασσελάκης στην ελληνική κοινωνία; «Μιλάω καλύτερα αγγλικά από τον Μητσοτάκη και ξέρω καλύτερα χρηματοοικονομικά». Δηλαδή, τίποτα απολύτως. Και ως γνήσιο παιδί της πολιτικής ορθότητας, δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Δηλαδή, όταν οι άλλοι, ο Τσακαλώτος, ο Τζουμάκας, η Έφη και ο Παππάς ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους, έβαλαν δίπλα ότι είναι στρέιτ; Τότε ο Στέφανος γιατί είπε ότι είναι γκέι; Ο συμβολισμός, μάστορα, που σου έλεγα. Ότι είναι κάτι καινούργιο είπε ο Στέφανος γι αυτό το είπε ότι είναι γκέι. Διότι είναι κι αυτό ένα κριτήριο, σου λέει. Θα τον υποστηρίξει ότι η γκέι κοινότητα και οι προοδευτικοί και καλά αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ για να εκλεγεί.

Ο Κασσελάκης συμβολίζει κάτι το καινούργιο. Πρώτα απ όλα, την αισθητική. Μεγάλο πράγμα η αισθητική. Παλιά, έδιναν βάση στο λόγο. Σήμερα, είσαι όμορφος; Είσαι πετυχημένος από χέρι. Και τα μοντέλα που κατέκλυσαν την τηλεόραση και λένε μονάχα καλημέρα και καλησπέρα.

Πάμε παρακάτω. Ο Κασσελάκης είπε πολλές παπαριές. Τζάμπα είναι, σου λέει. Σάμπως θα του κάνει κανένας έλεγχο; Ό,τι θέλει λέει. Κι αν αποκάλεσε κρατίδιο το ψευδοκράτος, κανένα πρόβλημα. Ουδείς θα το θυμάται όταν θα πάει στις κάλπες. Την παιδαροσύνη του Στέφανου θα θυμάται. Την εικόνα του. Έτσι είναι. Αυτό είναι το κριτήριο.

Κι οι νεολαίοι, βέβαια, ότι ο Κασσελάκης είπε ότι δεν θα πηγαίνουν φαντάροι. Σωστός Στεφανάκης, το πιασε το νόημα. Το φανταριλίκι, σου λέει. Θα χτυπήσω το φανταριλίκι. Λέει και δυο ακαταλαβίστικα πράγματα ο μέγας βερμπαλιστής Κασσελάκης και περιμένει να τον πιστέψουν. Λες και ο κάθε Έλληνας θέλει να πάει φαντάρος. Από ανάγκη το κάνει, κανένας δεν θέλει ν’ αφήσει το σπίτι του, την δουλειά, του, αλλά έχεις κι έναν Τούρκο απέναντι. Αν ο Κασσελάκης ήταν από το Καστελόριζο, θα τα έλεγε αυτά;

Όσο για την Αριστερά, μιλάμε, ότι ο Κασσελάκης την έβαλε στην γωνία και της άλλαξε τα φώτα. Ποια Αριστερά και παπαριές. Έχει καμιά σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά; Πλάκα κάνουμε τώρα; Εδώ του δώσανε 47% την περασμένη Κυριακή του Στέφανου. Και δεν είπε απολύτως τίποτα. Γι αυτό λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα. Είναι ένα κόμμα που θέλει ν’ ανάβει στην εξουσία για κονόμα. Που πας μακριά, ρε. Αυτή η ιδεολόγα Έλενα Ακρίτα, ήταν πρώτα με τον Τσίπρα, μετά με τον Αχτσιόγλου κι όταν είδε ότι ο Κασσελάκης έχει ρεύμα, πήγε μαζί του. Πλάκα κάνουμε τώρα; Ποια Αριστερά, ρε. Την ξεφτίλισε ο Στέφανος.

Υποτίθεται ότι η Αριστερά παλεύει για μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου. Μάλιστα. Κι άμα βγει πρωθυπουργός ο Κασσελάκης, δηλαδή, θα μοιράσει την περιουσία του στο λαό; Έτσι πάει. Έχω λάθος; Ο μεγάλο – καπιτάλας Κασσελάκης, θα πρέπει να το διευκρινίσει αυτό, μάστορα. Ότι η περιουσία μου είναι 500 εκατομμύρια δολάρια, έτσι τυχαίο το νούμερο, αλλά επειδή είμαι αριστερός, μόλις εκλεγώ πρωθυπουργός, θα τα μοιράσω στους φτωχούς Έλληνες. Μπορεί να το κάνει αυτό ο Στεφανάκης; Όχι, βέβαια. Είναι αριστερός με το στόμα. Με την τσέπη είναι δεξιός.

Να σου πω εμένα τι μου θυμίζει ο Κασσελάκης. Στο ποδοσφαιρικό θα στο γυρίσω. Στην μπαλίτσα. Τον Βλάσση τον Τσάκα μου θυμίζει και δεν κάνω καθόλου πλάκα τώρα. Ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τι έκανε ο μέγας Βλάσσης; Όταν είχε προβλήματα ο Παναθηναϊκός, δεν υπήρχε φράγκο, είχαν χωρίσει οι συμμαχίες και η Πανάθα πήγαινε στο διάολο, εμφανίστηκε ο Τσάκας. Κι αρχίσει τα ωραία του, όπως ο Κασσελάκης. Ότι θα φέρω ξένο ιδιοκτήτη τον τάδε Σαουδάραβα. Αφού δεν έκατσε ο Σαουδάραβας, πήγε μετά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μετά στο Κατάρ. Έβγαζε φωτογραφίες με τον ξάδελφό του που φορούσε κελεμπία και σαρίκι αυτό πως το λένε και τις μοίραζε στις εφημερίδες.

Και γράφανε οι φυλλάδες της εποχής, ότι ο Βλάσσης Τσάκας λύνει το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, φέρνει τον Γιαχαμπίμπι Γιαλελένι, χόρεψέ μου τσιφτετέλι, φορτωμένο τίγκα στο πετροδόλαρο. Χαμός. Κι από παίκτες. Ο Βλάσσης πήγε καλεσμένος σ’ ένα κολλέγιο για να μιλήσει στα παιδιά, πως γίνονται οι μπίζνες στο ποδόσφαιρο. Και τον ρωτάει ένας σπουδαστής, όταν έρθει ο Γιαχαμπίμπι, ποιος παίκτη θα φέρει κι απαντάει αφοπλιστικά ο Βλάσσης, «τον Ροναλντίνιο». Σάμπως θα έδινε λογαριασμό σε κανέναν; Και την άλλη μέρα έγινε πανικός στις εφημερίδες. Ο Βλάσσης Τσάκας φέρνει Ροναλντίνιο.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Ο Κασσελάκης λέει τίποτα διαφορετικό στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ , απ αυτά που έλεγε ο Τσάκας στους οπαδούς του Παναθηναϊκού; Μία από τα ίδια λέει. Και ξέχασα να σου πω, ότι τον Τσάκα τον ξεμοναχιάσανε στο γραφείο του διευθυντή του κολλεγίου και τον βάλανε στην θέση του, «κόψε τα ψέματα στα παιδιά, ότι έχεις συμφωνήσει με κανέναν σεϊχη και ότι θα έρθει ο Ροναλντίνιο. Και τι απάντησε ο Τσάκας; «Αφού αυτά ήθελαν ν΄ ακούσουν».

Έτσι είναι. Ο γίγας Τσάκας προϋπήρξε του Κασσελάκη στο παραμύθι, στην πρωτοπόρα ιδέα. Διαφέρει σε τίποτα ο Στέφανος από τον Βλάσση;

Όπως ο Τσάκας παραμύθιασε, το ίδιο κάνει και ο Στεφανάκης. Σου λέει, οι Έλληνες τέτοια θέλουνε να ακούσουνε. Ότι αν εκλεγώ αρχηγός και μετά βάλω δρόμο για πρωθυπουργός, θα τρώνε με χρυσά κουτάλια. Μιλάμε για πολιτικό, ντυμένο ξύλο.

Να στο κλείσω. Ο Κασσελάκης την πάτησε με τους οπαδούς. Έκανε, λέει, μία δήλωση, ότι στο ποδόσφαιρο είναι Ολυμπιακός και το μπάσκετ, Παναθηναϊκός. Μάλιστα. Και γέμισε το διαδίκτυο με Τάκη Τσουκαλά. Όπως το ακούς.  Βγήκε ένας στην εκπομπή του μια μέρα και του είπε το ίδιο πράγμα, όπως ο Κασσελάκης. Ότι στο ποδόσφαιρο είναι Ολυμπιακός και στο μπάσκετ Παναθηναϊκός. Του σηκώθηκε η τρίχα του Τάκη. «Άντε γεια, εγώ με ανώμαλους δεν μιλάω».

Εδώ την πάτησε ο Στεφανάκης. Νόμιζε ότι μ’ αυτή την δήλωση θα έπαιρνε μαζί του και τους Ολυμπιακούς και τους Παναθηναϊκούς. Τους έχασε και τους δυο. Αυτοί δεν τρώνε παραμυθάκι, Στέφανε. Κάποια βρώμα παίζει από πίσω σου λέει, για να τα λέει αυτά. Δεν είναι φυσιολογικά. Μας δουλεύει ο κύριος, μας περνάει για μαλάκες. Δηλαδή, στο βόλεϊ μπορεί να είναι ΑΕΚ και στο χάντμπολ Ιωνικός και Ατρόμητος στο πόλο κι ας μην έχει πόλο ο Ατρόμητος. Άντε γεια.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα