Στεγνό «όχι» του Βέμπερ σε εμπάργκο ευρωπαϊκών όπλων προς την Τουρκία

Με το μυαλό στα 4.000.000 Τούρκων που είναι πολιτογραφημένοι Γερμανοί ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, αφού τα 2.000.000 που ψηφίζουν στις γερμανικές κάλπες είναι "ορκισμένοι" Ερντογανικοί 

Όταν στα μέσα Οκτωβρίου του 2018 η Ν.Δ. «έσπρωχνε» την υποψηφιότητα Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για μια «άκρως συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση», με προφανή στόχο την «όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων».

Σχεδόν δύο χρόνια μετά φαίνεται τελικά ότι οι συμμαχίες δεν είναι τόσο προφανείς όσο ήθελε να πιστεύει ο νυν πρωθυπουργός. Κι αυτό γιατί στο παραπέντε μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής με την Τουρκία ψηλά στην ατζέντα, η Ελλάδα είδε τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, Μ. Βέμπερ, μαζί με τους Γερμανούς ευρωβουλευτές του κόμματος, να καταψηφίζουν την τροπολογία για εμπάργκο όπλων από τους 27 της Ε.Ε. προς στην Τουρκία που θα ασκούσε πίεση στην Άγκυρα.

Προφανώς ο κ. Βέμπερ σκέφτηκε την… πίεση που θα ανέβαζαν οι σχεδόν 4.000.000 Τούρκοι που είναι πολιτογραφημένοι Γερμανοί, με τους μισούς εξ αυτών να ψηφίζουν στις γερμανικές κάλπες, όντες στην πλειοψηφία τους «ταγμένοι» Ερντογανικοί!!!

Για την ιστορία να πούμε ότι την επίμαχη τροπολογία έβαλαν στο τραπέζι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες με τον Νίκο Ανδρουλάκη και έλαβε στην Ολομέλεια σημαντική πλειοψηφία 524 ψήφων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα