Στέλιος Πέτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει καθηλωμένος στο χθες. Μη μιλάμε άλλο για το παρελθόν»

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο βουλευτής της ΝΔ, σχολίασε μεταξύ άλλων και την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί στο Mega ο κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου, καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις στο εσωτερικό του Σύριζα.

Πάντα επιφυλακτικοί με την Τουρκία

Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως «πρέπει να είμαστε πάντοτε επιφυλακτικοί.

Έχουμε ένα γείτονα, η συμπεριφορά του οποίου μας καλεί σε εγρήγορση. Συγκρατώ ωστόσο τα τρία επίπεδα, τα οποία είναι καθαρά στην πρόοδο των διμερών συναντήσεων το επόμενο διάστημα. Είναι δηλαδή ο πολιτικός διάλογος, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και η λεγόμενη «θετική ατζέντα». Αν αυτά τα τρία επίπεδα λειτουργήσουν θετικά το επόμενο διάστημα, θα δείξουν ότι είμαστε σε έναν καλό δρόμο.

Συγκρατώ ως πολύ θετική τη δήλωση Ερντογάν ότι τα F – 16 δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε καμιά περίπτωση εναντίον της Ελλάδας. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική δήλωση. Αυτή η δήλωση και οι τρεις άξονες συνεργασίας ίσως μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Η μόνη μας νομική διαφορά είναι το θέμα των θαλασσίων ζωνών, δηλαδή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο χθες

Σε αναφορά με τις διεργασίες και τις αλλαγές στο εσωτερικό του Σύριζα, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως «η κουβέντα που διεξάγεται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κουβέντα του χθες. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε την επόμενη ημέρα. Μην κουβεντιάζουμε για το παρελθόν, το οποίο κρίθηκε από τους πολίτες.

Η επόμενη ημέρα σημαίνει ότι η Δημοκρατία μας θέλει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό που συμβαίνει έως τώρα είναι ένας τακτικισμός για να μη φορτωθεί ο επόμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τη μεγάλη ήττα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι όμως ο Σύριζα δεν αίρεται στο ύψος των περιστάσεων που ζητεί η δημοκρατία μας και ο Ελληνικός λαός. Και ακόμη, οι υποψηφιότητες που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα κινούνται προς την κατεύθυνση της ριζοσπαστικής αριστεράς και όχι προς την κατεύθυνση του Κέντρου. Επομένως, βλέπω στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ τη συνέχιση της εσωστρέφειας ίσως και της διάσπασης

Προστασία του πραγματικού πανεπιστημιακού ασύλου

Ερωτηθείς, τέλος, για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Δεν έχω καμία πληροφόρηση ότι καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία. Τα πανεπιστήμιά μας είναι, επίσης, σε καλύτερη κατάσταση από την εποχή του 2019 όταν περνούσαμε έξω από την ΑΣΟΕΕ και θυμόμαστε όλοι τι συνέβαινε. Εγώ θέλω πραγματική προστασία του πραγματικού, πνευματικού πανεπιστημιακού ασύλου. Για το πως πρέπει να κινηθούμε, μια βόλτα στα Ευρωπαϊκά ή στα Κυπριακά Πανεπιστήμια, μας δείχνει το δρόμο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα