Στέλιος Πέτσας: Στοίχημα της επόμενης 4ετίας, είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για το 2023, την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου στα 751 ευρώ

H αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένα στοίχημα για την επόμενη τετραετία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για το 2023 αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου στα 751 ευρώ.

«Η αύξηση έρχεται από 1η Απριλίου για να φέρει ο πρωθυπουργός πιο κοντά στηn τσέπη τους οι πολίτες τις αυξήσεις ώστε να αντιμετωπίσουν οι πολίτες τις προκλήσεις που έρχονται» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον Σκάι, προσθέτοντας πως η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μόνο ένα μήνυμα, «διότι η αύξηση των μισθών σε όλη την οικονομία περνάει μέσα από δύο βασικά πράγματα, την αύξηση των επενδύσεων που φέρνουν δουλειές κι αυτές οι δουλειές φέρνουν μείωση της ανεργίας, άρα ανεβαίνουν οι απαιτήσεις για αύξηση μισθών».

«Το στοίχημα είναι να δουν οι πολίτες ότι αυτό που λέει ο πρωθυπουργός το εννοεί» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα ο κ. Πέτσαςς αναφέρθηκε και στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους δημόσιους υπαλλήλους.

«Δημόσιοι υπάλληλοι είδαν κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ήταν μια δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα καταργηθεί, πλήρως και για όλους» ανέφερε ο κ. Πέτσας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αύξηση 10% των μισθών στους γιατρούς του ΕΣΥ ενώ όπως είπε για πρώτη φορά γίνεται συζήτηση για μπόνους στο δημόσιο για την επίτευξη στόχων και αναπροσαρμογή του μισθολογίου για πρώτη φορά μετά το 2011.

«Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα γίνουν Άνοιξη 2023. Το βασικό στοίχημα είναι να δουν οι πολίτες ότι αυτό που λέει το εννοεί. Ό,τι είπε για μείωση φόρων για δουλείες, το έκανε και πιο γρήγορα. Είναι συνεπής σε ό,τι είπε», δήλωσε ο υφυπουργός.

Όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται όσον αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Γνωρίζει η ίδια πότε θα ασκήσει οποιοδήποτε δικαίωμα της αναφαίρετο, όπως είναι η επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων και ξέρει πάντα να στέκεται ενωμένη απέναντι σε κάθε πρόκληση» τόνισε.

Για το «συγγνώμη» του Spiegel απέναντι στο ζήτημα της «νεκρής Μαρίας» στον Έβρο υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή, πρώτον για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα ξένα μέσα το θέμα της μεταναστευτική μας πολιτικής τα τελευταία χρόνια».

Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρας λέγοντας: «Θυμίζω ότι όταν είχε αρχίσει να διαχέεται η πληροφορία για την ύπαρξη ενός νεκρού παιδιού, όλη η προσπάθεια της κυβέρνησης ήταν να διερευνήσουμε την υπόθεση. Κι έφτανε η αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει. Και χθες έπρεπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ζητήσει συγγνώμη. Είναι προς τιμή του γερμανικού μέσου που ανασκεύασε, αλλά θα περίμενα μεγαλύτερο πολιτικό θάρρος από τον .κ Τσίπρα» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα