Στη νέα Football League ο Ηρακλής, 12 ομάδες στη Super League 2

Οριστικά και αμετάκλητα ο Ηρακλής και τα Τρίκαλα, τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα αγωνίζονται στην υπό δημιουργία -όταν υλοποιηθεί η αναδιάρθρωση- Football League. Έχει «κλειδώσει» ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στις υπό δημιουργία κατηγορίες.

Σήμερα (28/5) η υφιστάμενη Football League, επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος. «Σφραγίζοντας» τον υποβιβασμό του Ηρακλή και των Τρικάλων στην τρίτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία. Επιβεβαιώνοντας πως η απόφαση της ΕΠΟ να πραγματοποιηθεί η νέα Football League (πάλαι ποτέ Γ’ εθνική) με 12 ομάδες είναι οριστική.

Άρα, «κλείνει» και η συζήτηση -που είχε ενισχυθεί με την αναφορά στη βουλή του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη- περί του ενδεχόμενου η δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία να διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Βέβαια, επειδή στην Ελλάδα είμαστε, ας κρατήσουμε μια πισινή. Πάντως, με τα υφιστάμενα δεδομένα, τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά -και με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση- η Super League 1 θα έχει 14 ομάδες, η Super League 2 θα έχει 12 και η Football League 14.

Η σχετική ανακοίνωση της Football League: «Σε συνέχεια απόφασης του από 28.05.2019 Διοικητικού Συμβουλίου της Football League, σας ενημερώνουμε ότι επικυρώθηκε ο συνολικός βαθμολογικός πίνακας του Πρωταθλήματος, αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019.

Μετά την τέλεση των αγώνων μπαράζ μεταξύ της ΠΑΕ ΟΦΗ που κατέλαβε την 13η θέση στη βαθμολογική κατάταξη της Super League και της ΠΑΕ Α.Ο Πλατανιάς που κατέλαβε την 2η θέση στην βαθμολογική κατάταξη της Football League, νικήτρια ομάδα των αγώνων μπαράζ αναδείχθηκε η ΠΑΕ ΟΦΗ.

Ως εκ τούτου η ΠΑΕ Α.Ο Πλατανιάς, την αγωνιστική περίοδο 2019- 2020, θα αγωνίζεται στη Super League 2.

Βάσει του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος Football League, αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, η ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 κατέλαβε την 11η θέση με 39 βαθμούς και η ΠΑΕ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ την 12η με 35 βαθμούς.

Αμφότερες την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020, θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Football League.

Στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία υποβιβάζονται οι κάτωθι ΠΑΕ:

ΠΑΕ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

ΠΑΕ ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ

ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ

Η ΠΑΕ ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020, θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα αγωνίζεται με – έξι ( 6 ) βαθμούς, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 122/258-05-2019 απόφαση της Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Football League».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα