Στίγκας: «Εσχάτη προδοσία η συμφωνία των Πρεσπών» – Παππάς: «Όχι μαθήματα πατριωτισμού από τη σβάστικα»

O πρόεδρος των Σπαρτιατών, απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά για την εισαγγελική παρέμβαση στην ΚΟ του κόμματος, ενώ άφησε αιχμές κατά του Α. Τσίπρα

Στα «χαρακώματα» βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, για τα εθνικά θέματα και τη Συνθήκη των Πρεσπών.

Τα αίματα «άναψαν» όταν το λόγο έλαβε ο κ. Στίγκας, ο οποίος, αφού απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην εισαγγελική παραγγελία για την άρση της ασυλίας των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών, αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Είχα πει ότι μετά την υπογραφή της συνθήκης της προδοσίας για τις Πρέσπες, θα έρθει η διχοτόμηση του Αιγαίου και, δυστυχώς, βγήκα αληθινός. Βρήκαν έναν χρήσιμο ηλίθιο, τον στήριξαν τη δεδομένη στιγμή και από τη ΝΔ και υπογράφηκε η συμφωνία» είπε αρχικά ο Β. Στίγκας και πρόσθεσε, προκαλώντας ένταση: «Χρόνια τώρα εδώ μέσα λειτουργεί 5η φάλαγγα. Ντροπή, γιατί τους ανεχόμαστε; Γιατί να ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις, να δουλεύει η 5η φάλαγγα κατά των συμφερόντων της Ελλάδας».

Με το άκουσμα των επίμαχων αναφορών, αμέσως προκλήθηκε ένταση, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν από τον κ. Στίγκα να ανακαλέσει και τον ίδιο να αρνείται πεισματικά.

«Δεν ανακαλώ. Λέγατε με ένα νόμο και ένα άρθρο και κοροϊδέψατε τον κόσμο με το δημοψήφισμα που κάνατε το ”όχι”, ”ναι”. Αυτές δεν είναι αξιόποινες πράξεις, εσχάτου προδοσίας; Λύστε τα προβλήματά σας και αφήστε μας», είπε ο Βασίλης Στίγκας.

«Μαθήματα πατριωτισμού δεν λαμβάνουμε από εκείνους που έχουν πάρει κηροζίνη από τις σβάστικες» απάντησε σε έντονο ύφος ο Νίκος Παππάς, και πρόσθεσε: «Τα περί μειοδοτών, εθνικών εξαιρέσεων και 5ης φάλαγγα αλλού. Η Ελλάδα έχει ιστορία, η Ελλάδα τη σβάστικα την τσάκισε. Δεν θα πάρουμε μαθήματα από τα ορφανά κανενός».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα