Στη μνήμη του Μίκη θ’ αφιερώνεται από φέτος ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος Παπαγγελίδης, σήμανε την έναρξη

Με μεγάλη συμμετοχή και τον εγγονό του Μίκη Θεοδωράκη να δίνει την εκκίνηση, πραγματοποιήθηκε ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Οι αγώνες δρόμου επέστρεψαν στον στίβο, με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου να διεξάγεται παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Μια διοργάνωση που φέτος έγινε αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και θα συνεχίσει να γίνεται στη μνήμη του και τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, οι διοργανωτές έφεραν τον εγγονό του, Άγγελο Παπαγγελίδη-Θεοδωράκη, στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να δώσει την εκκίνηση στον αγώνα.

«Από την αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός είχε άμεση σχέση με τον πολιτισμό. Η οικογένεια Θεοδωράκη ευχαριστούμε πολύ τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων για τη μεγάλη τιμή που έκανε να αφιερώσει τον Ημιμαραθώνιο στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Ελπίζουμε ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα δοθεί ευκαιρία να αναδειχθεί και το πολιτιστικό πρόγραμμα», ανέφερε ο εγγονός του αείμνηστου συνθέτη.

Ο Ημιμαραθώνιος έγινε με ορισμένες προσαρμογές, καθώς λόγω της μεγάλης συμμετοχής οι αθλητές έφευγαν ανά γκρουπ.

Πανελληνιονίκης στους άνδρες αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Καραΐσκος (Πανελλήνιος), που όπως και τις δύο χρονιές που προηγήθηκαν έτσι και φέτος αναδείχθηκε νικητής με 1:08.32 και άφησε στη δεύτερη θέση τον Γιώργο Τάσση (ΓΣ Σπαρτιατικός) με 1:09.47 καιστην τρίτη τον Λάμπρο Μαλτέζο (ΑΟ Τρίων Χαλκίδας) με 1:11.19.

Στις γυναίκες η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου), όπως και στο περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο έγινε στον Σχοινιά, έτσι και φέτος πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού, διανύοντας την απόσταση σε 1:18.34.

Η αθλήτρια κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, αφού πρώτη στονΗμιμαραθώνιο ήταν η Άλις Ράιτ (Μ. Βρετανία), που τερμάτισε σε 1:14.53. H 26χρονη ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2015 ενώ την ίδια χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση στα 10.000 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Ασημακοπούλου βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στην απόσταση, στην πρώτη της συμμετοχή στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Δεύτερη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και τρίτη στη γενική κατάταξη ήταν η Ειρήνη-Ρία Μιχαλά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 1:21.07 στο ντεμπούτο της στην απόσταση και ακολούθησε η Μοσχούλα Μανούσου (ΑΟ Μυκόνου) με 1:21.35.

Πηγή: Gazzetta

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα