Στήριξη, αλλά το παρακάνει ο Κλάτυ

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ μπορεί να έχει προκαλέσει με τις θέσεις που παίρνει σχολιάζοντας φάσεις, καθώς ακολουθεί… δικούς του κανονισμούς, αλλά στο σύνολο των περιπτώσεων έχει αποδειχθεί πως το κάνει για να προστατέψει τους διαιτητές που έχουν κάνει λάθη.

Ο Άγγλος πρόεδρος της ΚΕΔ έχει υποπέσει σε «χρήσιμα» φάουλ, καθώς όπου δίνει τη δική του ερμηνεία σε φάσεις που είναι για όλους τους άλλους καθαρές, πάντα αυτή είναι υπέρ του Έλληνα διαιτητή. Δεν ερμήνευσε κανονισμό για να «αδειάσει» κάποιον διαιτητή και αυτό το έχουν εντοπίσει οι ρέφερι της μεγάλης κατηγορίας. Βλέπουν πως έχουν μαζί τους έναν ισχυρό σύμμαχο που δεν θα τους βγάλει εύκολα στη σέντρα.

Αυτό σε πρώτη φάση τους απελευθερώνει στα γήπεδα κι ενισχύει την ψυχολογία τους. Ο Κλάτενμπεργκ βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις το… παρακάνει, όπως στη φάση του 25ου λεπτού στο «Καραϊσκάκης» με την προβολή του Ματσόλα στον Μπρούνο, στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναιτωλικός.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα. Ο επικεφαλής της ΚΕΔ δικαίωσε τον διεθνή διαιτητή που τυγχάνει στενός φίλος του εδώ και χρόνια, για την απόφασή του, όπως και τον VAR Τζοβάρα, ο οποίος δεν διέκρινε περίπτωση κόκκινης κάρτας. «Η συμπεριφορά είναι αντιαθλητική, καθώς η ενέργεια του ποδοσφαιριστή είναι ριψοκίνδυνη, ωστόσο δεν εκπληρώνονται όλα τα κριτήρια της κόκκινης κάρτας για σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι. Η ταχύτητα και η ένταση που χρησιμοποιείται από τον παίκτη είναι μέτρια χωρίς υπερβολική δύναμη ή μοχθηρία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κλάτενμπεργκ στηρίζοντας την απόφαση για κίτρινη κάρτα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα