Στήριξη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στον Γιώργο Πατούλη

Η ΕΝ.Π.Ε., με επίσημη δήλωσή της, ουσιαστικά βάζει τα πράγματα στη θέση τους, υποστηρίζοντας τον Περιφερειάρχη Αττικής και "κλείνει στόματα"

Έφυγε ο χιονιάς και παρέμεινε η θύελλα αντιδράσεων, αλληλοκατηγοριών και ευθυνών, με αόριστες αιχμές, προς το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη. Ο περιφερειάρχης αντέδρασε και με οργίλο ύφος κάλεσε όσους ευθύνονται να τις αναλάβουν στον βαθμό που τους αναλογεί. Η φράση του “Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, όπως εγώ”, έδειξε αν μη τι άλλο λεπτότητα, ευγένεια και πέρασε το μήνυμα εκεί ακριβώς που έπρεπε…

Στο σημείο αυτό, η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, έρχεται να “οχυρώσει” την παραπάνω δήλωση Πατούλη, περνώντας το μήνυμα πως η Αυτοδιοίκηση -που εκφράζεται με τα πεπραγμένα του περιφερειάρχη-  δεν θ’ ανεχτεί ξανά ανυπόστατες βολές, από εκείνους που ξεχνούν τις δικές τους ευθύνες και ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα.

Συγκεκριμένα, παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της ΕΝ.Π.Ε.:

“Οι Περιφερειακές αρχές της χώρας τάσσονται υπέρ ενός ριζικά νέου στρατηγικού σχεδιασμού για την Πολιτική Προστασία, με ουσιαστικό τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, όπως επιτάσσουν οι καλές πρακτικές που ακολουθούνται διεθνώς, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Είναι η ώρα για μια νέα προσέγγιση, βασισμένη στο αποκεντρωμένο μοντέλο, με ξεκάθαρες αρμοδιότητες για κάθε εμπλεκόμενο φορέα, με τη στήριξη του κεντρικού κράτους στο πλαίσιο παροχής πρόσθετων πόρων, υποδομών, μέσων και προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, για την εκπλήρωση των απαιτήσεων της κοινωνίας.

Για μια ακόμα φορά, το ΔΣ της ΕΝΠΕ δηλώνει ομόφωνα ότι η Αυτοδιοίκηση είναι βασικός πυλώνας για την πραγματική επιτελικότητα του κράτους και δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον υποβιβασμό του ρόλου της ή να αποτελεί διαχρονικά το εξιλαστήριο θύμα ακόμη και για ευθύνες που δεν της αναλογούν”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα