Στις 11:00πμ οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό: Όλες οι πληροφορίες για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Θα επικυρωθεί η αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης από τη νεοεκλεγμένη Βουλή - Μέχρι το Σαββατοκύριακο θα συγκροτηθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εξελίξεις για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αφού, μετά τον εκλογικό θρίαμβο της ΝΔ της Κυριακής (21/5), οι διερευνητικές επεστράφησαν από τους πολιτικούς αρχηγούς με συνοπτικές διαδικασίες και η χώρα προχωράει προς τις δεύτερες κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή τη Δευτέρα, λίγες ώρες αφότου την παρέλαβε για τυπικούς λόγους, τονίζοντας ότι αφενός δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης, αφετέρου το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν σαφές, στέλνοντας μήνυμα και εντολή αυτοδυναμίας.

Έτσι, σήμερα προχωράει η διαδικασία στο επόμενο βήμα, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να καλεί σήμερα στις 11:00 τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα επικυρωθεί η αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης από τη νεοεκλεγμένη Βουλή.

Ακολούθως και μέχρι το Σαββατοκύριακο θα συγκροτηθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί την Πέμπτη και θα ορκιστεί την Παρασκευή.

Αναμένεται, επίσης, η έκδοση νέου προεδρικού διατάγματος που θα ορίζει ότι η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου θα συγκληθεί και θα ορκιστεί την ερχόμενη Κυριακή.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του προεδρείου και την ίδια ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί και θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα με την προκήρυξη των εκλογών.

Ποιοι θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Πιθανότερος πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος εκ των προέδρων των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Ελλάδας.

Υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης και ο πρεσβης ε.τ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοττανίδου.

«Σταθερότητα και ισχυρή αυτοδυναμία» το σύνθημα της ΝΔ

«Γαλάζια» στελέχη έχουν ήδη ξεκινήσει να μεταφέρονται από το Μέγαρο Μαξίμου στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, με τη ΝΔ να εξετάζει ήδη τα επόμενα βήματα της στρατηγικής της ενόψει της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου, με σύνθημα τη σταθερότητα και την ισχυρή αυτοδυναμία.

Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε πολύ σύγχρονη χώρα με αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης και με προτεραιότητες προοδευτική ατζέντα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και μείωση των ανισοτήτων

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα