Στο φως πόρισμα των «αδιάφθορων»

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές όπως του Αγίου Παντελεήμονα, των Αμπελοκήπων, της Κυψέλης, της Ομόνοιας και της Ακρόπολης, στις οποίες παρατηρείται αυξημένος αριθμός ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με το «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. οι υπηρεσίες όπου καταγράφηκαν τέτοια κρούσματα, είναι η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, η Διεύθυνση Αμεσης Δράσης (όπου ανήκουν οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ), η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (όπου ανήκουν τα ΜΑΤ).

Αξίζει να σημειώσουμε, πως στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν έλεγχοι σε 319 αστυνομικούς εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 15 και για 10 εξ αυτών προέκυψε ότι συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Χρυσή Αυγή. Επίσης συνελήφθησαν ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες.

«Επιχείρηση αυτοκάθαρσης»
Θέση για τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. πήρε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας πως η Ελληνικής Αστυνομία όχι μόνο δεν φοβάται τη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει.

«Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι είναι η ίδια η Ελληνική Αστυνομία που υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους.

Ως Πολιτεία είχαμε χρέος να μην επιτρέψουμε να παραμείνει οιαδήποτε σκιά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνονται οι έλληνες πολίτες για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Στην κατεύθυνση αυτή που χαράξαμε θα συνεχίσουμε, υλοποιώντας την απαίτηση του ελληνικού λαού για τήρηση της νομιμότητας παντού και από όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Διαβάστε επίσης