Στο Παρίσι βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας

Συναντήσεις με Ολάντ, οικονομολόγους και ακτιβιστές

Στο Παρίσι θα βρίσκεται από σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η συγκεκριμένη Πολιτική Επιτροπή θα επικεντρωθεί στους πολέμους στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία, στα Δυτικά Βαλκάνια και στη μετανάστευση.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, καθώς και τους οικονομολόγους Τομά Πικετί και Γκάμπριελ Ζούκμαν, με τους οποίους θα συζητήσει για το κοινωνικό κράτος, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την προοδευτική οικονομική διακυβέρνηση.

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει με 30 Γάλλους ακτιβιστές και ακτιβίστριες στο φόρουμ «Académie des Futurs Leaders» για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, τις σύγχρονες προκλήσεις και πολιτικές, καθώς και τη σημασία που έχει η ενότητα και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη συμμαχία Δεξιάς/Ακροδεξιάς.

Τις προηγούμενες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Ιταλία

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στη Ρώμη για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Monitoring του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εκεί, συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα και Τζουζέπε Κόντε, ενώ έστειλε μηνύματα υπέρ της ενότητας Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, όπως και «τις προκλήσεις του προοδευτικού χώρου» στην Ευρώπη και ιδιαίτερα για την άνοδο της Ακροδεξιάς και τη συνεργασία της με τη Κεντροδεξιά, όπως συμβαίνει στην Ιταλία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα