Στο “κόκκινο” η χώρα- Σε τραγική κατάσταση πέντε νοσοκομεία

Ασφυκτική πίεση δέχεται το ΕΣΥ από την ραγδαία διασπορά του κορωνοϊού  με τους επιδημιολογικούς δείκτες (εισαγωγές, διασωληνωμένοι, θάνατοι) να αυξάνονται διαρκώς και τους λοιμωξιολόγους να προειδοποιούν πως η επιδείνωση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία στη Θεσσαλία και την βόρεια Ελλάδα είναι τραγική. Κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, ασθενείς non covid μεταφέρονται συνεχώς σε ιδιωτικές κλινικές και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μία ακόμη σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 402 (84.28%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 75 (15.72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στην κυβέρνηση ετοιμάζονται να ανακοινώσουν νέα ενίσχυση με την προσθήκη νέων κλινών και τη δημιουργία νοσοκομείων αποκλειστικά μόνο για ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ σχεδιάζονται μετακινήσεις ασθενών σε νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που ακόμα δεν έχουν πληγεί σημαντικά από το νέο κύμα της πανδημίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε πέντε συγκεκριμένες περιφερειακές υγειονομικές μονάδες που έχουν φτάσει στα όρια τους όπως και το οξυγόνο, το οποίο έχουν άμεση ανάγκη όσοι νοσηλεύονται με κορωνοϊό. Τα νοσοκομεία που βρίσκονται στο “κόκκινο” είναι της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Κοζάνης, Δράμας και του Κιλκίς.

Είναι ενδεικτικό πως στις συγκεκριμένες περιφέρειες καταγράφηκαν συνολικά 1086 κρούσματα, γεγονός που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στα νοσοκομεία, τα οποία έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες και με δυσκολία ανταποκρίνονται στα δεκάδες κρούσματα που δέχονται σε καθημερινή βάση. “Το νοσοκομείο έχει τελειώσει. Έχει κλατάρει το νοσοκομείο”, σημείωσε ο διευθυντής νευροχειρουργικής του νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαφτούρας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα