Στο τέλος της εβδομάδας οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Από 14 Δεκεμβρίου οι πληρωμές

Δεν θα  ανοίξει τελικά αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί ,ενώ αναμένεται να ανοίξει στο τέλος της εβδομάδας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η πλατφόρμα δε θα ανοίξει αύριο Τρίτη, αλλά θα υπάρξει καθυστέρηση. Όπως είπε ο κ. Τάγαρης, “γίνονται πυρετώδεις προσπάθειες για να ανοίξει η πλατφόρμα και εκτιμώ ότι αυτό θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας”. Σήμερα περιμένουμε την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ώστε αύριο να γίνουν οι τελικές δοκιμές και προς το τέλος της εβδομάδας να μπορεί ο κόσμος να κάνει τις αιτήσεις. Στόχος είναι η πληρωμή να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου” ανέφερε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ.

Εκτιμάται ότι τα φετινά εισοδηματικά κριτήρια που θα περιλαμβάνονται στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση θα κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2017. Πιθανότατα, θα είναι αυξημένο κατά 5.000 ευρώ το όριο των περιουσιακών κριτηρίων, εξαιτίας της αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα εισοδηματικά κριτήρια του 2017, το ετήσιο ατομικό εισόδημα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό δεν έπρεπε να είναι μεγαλύτερο από τις 9.000 ευρώ, ενώ το όριο αυτό θα προσαυξάνεται κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο. Στο συνολικό αυτό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των επιδομάτων και των κάθε μορφής χρηματικών μεταβιβάσεων, καθώς και το σύνολο των εισοδημάτων που απαλλάσσονται από τον φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα