Στο «τραπέζι» ο αγωγός TAP

 Τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκε Λέτα, ο οποίος πραγματοποιεί από το απόγευμα της Κυριακής διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, θα συναντήσει αύριο στις 12.00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς. Στο τραπέζι των συνομιλιών του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ιταλό ομόλογο του, θα βρεθεί ύμφωνα με τη Deutsche Welle) , ο αγωγός φυσικού αερίου TAP που θα ξεκινά από το Αζερμπαϊτζάν και θα καταλήγει στην Ιταλία περνώντας από την Ελλάδα, «το μέλλον της Ευρώπης», όπως επεσήμανε ο ίδιος ο Λέτα σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ καθώς και η ελληνική και ιταλική προεδρία στην Ε.Ε. το 2014.

Μηνύματα υποστήριξης αλλά και ανάγκης για αλλαγή στην Ευρώπη κομίζει στην Αθήνα ο Ιταλός πρωθυπουργός, που χαρακτηρίζεται από τα ιταλικά ΜΜΕ ως «άνθρωπος του διαλόγου και της μεσολάβησης». Σε μήνυμα που ανάρτησε στο twitter, o κ. Λέτα αναφέρθηκε στις «λέξεις-κλειδιά» της διήμερης επίσκεψής του στην ελληνική πρωτεύουσα, κάνοντας λόγο για «μια άλλη Ευρώπη με εργασία πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα είναι το σύμβολο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αλλάξει» σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Λέτα μεταξύ άλλων τόνισε ότι «το κύριο θέμα» στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά θα είναι «το μέλλον της Ευρώπης, της Γηραιάς Ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό και να την δουν ως πηγή ελπίδας και ένα ενιαίο σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες».

«Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της», σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

 

 

Διαβάστε επίσης