Στους 46 έχουν φτάσει οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Χ.Α.

Τους  46 έχουν φτάσει οι κατηγορούμενοι,με την κλήτευση ακόμα εννέα εμπλεκομένων, στην υπόθεση της  Χρυσής Αυγής.
Οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες που διερευνούν όλες τις δικογραφίες  που συνδέονται  με τη δράση μελών του ναζιστικού μορφώματος απέστειλαν κλήσεις σε ακόμα εννέα κατηγορούμενους οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικά περιστατικά.
Στο μεταξύ , μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο αρμόδιος εισαγγελέας, Ισιδ.Ντογιάκος, διατύπωσε απορριπτική εισήγηση και για το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, Χρήστου Παππά.

ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ  ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι νέοι κατηγορούμενοι που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για σειρά ποινικών αδικημάτων συνδέονται μεταξύ άλλων με την ανθρωποκτονία πακιστανού ποδηλάτη στα Πετράλωνα,  την επίθεση σε 17χρονο μαθητή από το Παλαιό Φάληρο, την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στην Ηλιούπολη  και τον εμπρησμό στο καφέ μπαρ «Κουαντρό» στην πλατεία Αμερικής, ιδιοκτησίας αλλοδαπού.
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το σκεπτικό  με το οποίο οι ανακρίτριες απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου, επισημαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή διατηρεί μέχρι σήμερα την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, ήτοι το θαυμασμό στον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς ως και το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου και άρνηση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, παρά τις περί αντιθέτου δημόσιες,  όψιμες όπως αναφέρεται, διαβεβαιώσεις του κατηγορουμένου, των βουλευτών και των στελεχών του.  Ενδεικτικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας που διακατέχει τη Χρυσή Αυγή και της εντεύθεν πρακτικής της δράσης  της καταδεικνύονται μεταξύ άλλων κατά τις ανακρίτριες και από την άποψη που διατυπώθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α επίσημα από βήμα της Βουλής, σχετικά με την ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας και η οποία είναι ότι : «εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974. Εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967».

Ακόμα του αποδίδουν  τον πλήρη έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και το ότι καθορίζει τις αρχές και το πλαίσιο όπως και τα μέσα δράσης της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της Χρυσής Αυγής, ανεξάρτητα αν γνώριζε ή όχι κάθε επιμέρους δράση της.

Οι ανακρίτριες  καταλήγουν στο ότι εάν αφεθεί ελεύθερος ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική δραστηριότητα .
Απορρίπτουν τις αιτιάσεις του σχετικά με το ότι αυτός παρότι είναι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αδυνατεί, λόγω της κρατήσεώς του να ασκήσει τα βουλευτικά του καθήκοντα, σημειώνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να ζητήσει σχετική άδεια από το αρμόδιο όργανο της πολιτείας, δηλαδή το Συμβούλιο των φυλακών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα