Συναγερμός στην Εκκλησία: Έξι μητροπολίτες θετικοί στον κορωνοϊό

Αναστάτωση και στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε συνοδικό ιεράρχη

Συναγερμός έχει σημάνει στη «καρδιά» της Εκκλησίας, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιεράρχες της.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, έξι μητροπολίτες διαφόρων ηλικιών έχουν διαγνωστεί με Covid-19. Παράλληλα, αναστάτωση επικρατεί και στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, καθώς η πληροφορία ότι συνοδικός ιεράρχης είναι θετικός έθεσε σε καραντίνα το σύνολο των ιερέων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά την πληροφορία ότι συνοδικός ιεράρχης βρέθηκε θετικός, υπεβλήθη και ο ίδιος σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Σε ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Νωρίτερα σήμερα, όπως γνωστοποιήθηκε στην εντατική εισήχθη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος εισήχθη στις 11/11/2020 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ. Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων, τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας διακομίστηκε με αεροσκάφος C-130 στην Αθήνα, μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος μεταφέρθηκε με ειδική κάψουλα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το βράδυ της Τετάρτης. Η παρακολούθησή του θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς, όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος σε τηλεοπτικό σταθμό, «έχω ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα