Συνάντηση Μητσοτάκη με Ντόναχιου: «Η Ελλάδα γίνεται πλέον σεβαστή»

Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του Eurogroup και Υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας Πασκάλ Ντόναχιου εξηγώντας πως στόχος της κυβέρνησης« δεν είναι μόνο η Ανάπτυξη, αλλά μία καλύτερη ανάπτυξη, μία διαφορετικής σύστασης Ανάπτυξη που θα βασίζεται σε επενδύσεις, στις εξαγωγές, στην καινοτομία, στην κατανάλωση».

Απαντώντας ο πρόεδρος του Eurogoup είπε: «η φωνή της Ελλάδας γίνεται όλο και πιο σεβαστή και είναι εξαιρετικά σημαντική». Παράλληλα, έκανε λόγο για «σημάδια ανθεκτικότητας της οικονομίας που ταυτόχρονα σηματοδοτούν την αξία των αποφάσεων της κυβερνήσεως σας», κάτι που θα ενισχυθεί από τα το Ταμείο Ανάκαμψης».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Η συνάντηση άρχισε με τον παρακάτω διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι μεγάλη μου χαρά να σας καλωσορίζω στην Ελλάδα σε μία δύσκολη στιγμή. Αλλά θέλω να πιστεύω ελπιδοφόρο στιγμή. Συζητήσαμε με την πρόοδο που έχει επιτελέσει η χώρα τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να σημειώσουμε ότι παρά την πανδημία και παρά τις δυσκολίες ποτέ δεν σταματήσαμε να εφαρμόζουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που πιστεύω ότι μας θέτουν σωστά καλά σε ένα δρόμο, ώστε να επωφεληθούμε από την επικείμενη πρόοδο που θα έχει επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία. Η πρόκληση για εμάς δεν είναι μόνο η Ανάπτυξη, αλλά μία καλύτερη ανάπτυξη, μία διαφορετικής σύστασης Ανάπτυξη που θα βασίζεται σε επενδύσεις, στις εξαγωγές, στην καινοτομία, στην κατανάλωση φυσικά… Και νομίζω ότι έχουμε θέσει τα θεμέλια για το άνοιγμα ενός ευρύτερου κύκλου για την οικονομία. Θέλω να σε ευχαριστήσω ξανά για όλη σας την υποστήριξη. Και στο επίπεδο του Eurogroup, αλλά και για την ηγεσία σας, διότι υπερασπίζεστε θέματα τα οποία είναι ακανθώδη».

Πασκάλ Ντόναχιου: «Είναι μεγάλο προνόμιο και χαρά να σας συναντήσω εδώ και να έχουμε ανταλλαγή απόψεων. Θα ήθελα να αναγνωρίσω, αν μπορώ, την εξαιρετική συμβολή του υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και θα ήθελα να πω ότι ο ρόλος της Ελλάδας στο Eurogroup, η φωνή της Ελλάδας σε πολύ σημαντικά θέματα και αποφάσεις, γίνεται όλο και πιο σεβαστή και είναι εξαιρετικά σημαντική. Συμφωνώ απολύτως με τις επισημάνσεις σας για την Ελληνική οικονομία, αν κοιτάξω την πρόοδο που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα και αν κοιτάξουμε την ανάπτυξη που θα έρθει για την Ελλάδα αυτή τη χρονιά αλλά και για την επομένη. Βλέπουμε σημάδια ανθεκτικότητας της οικονομίας που ταυτόχρονα σηματοδοτούν την αξία των αποφάσεων της κυβερνήσεως σας. Και αυτό θα ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το δικό σας σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένα από τα καλύτερα. Κοιτώντας, όλα όσα κάνετε μέσω του Ελλάδα 2.0 οι προοπτικές για την οικονομία και θετικές και λαμπρές».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα