Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πτώματος παιδιού στη Σύρο

Ο συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης όταν το Λιμεναρχείο Σύρου δέχθηκε σήμα από κυβερνήτη ρυμουλκού που είδε να επιπλέει στο λιμάνι της Ερμούπολης, σορός ατόμου

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του πτώματος του παιδιού που σύμφωνα με μαρτυρίες φέρεται να επέπλεε στο λιμάνι της Ερμούπολης στη Σύρο, χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Ο συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης όταν το Λιμεναρχείο Σύρου δέχθηκε σήμα από το ρυμουλκό «Παναγία Β», ότι ο κυβερνήτης είδε να επιπλέει στο λιμάνι της Ερμούπολης, σορός ατόμου, πιθανότατα μικρού παιδιού, ωστόσο στη συνέχεια χάθηκε από το πεδίο ορατότητάς του.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της σορού από το Λιμενικό, με τη συνδρομή του ρυμουλκού και ιδιωτικών σκαφών, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και δύτης.

Μάλιστα, μετά τη δήλωση του συμβάντος υπήρξε περιορισμός στην κίνηση των πλοίων της ακτοπλοΐας στο λιμάνι της Σύρου, ωστόσο, στη συνέχεια και μετά τις άκαρπες έρευνες, οι προσεγγίσεις και αναχωρήσεις των πλοίων πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Οι έρευνες σταμάτησαν τις βραδινές ώρες της Μεγάλης Πέμπτης και ξεκίνησαν ξανά το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ωστόσο παρά την κινητοποίηση των Αρχών δεν έχει εντοπιστεί κάτι.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, ο κυβερνήτης του ρυμουλκού παρατήρησε σορό μετρίου αναστήματος και αδύνατου σωματότυπου να επιπλέει, ωστόσο στη συνέχει έχασε την οπτική επαφή και ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή εντός και εκτός του λιμένα Σύρου, χωρίς προς το παρόν να έχει υπάρξει κάποιο εύρημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από Κυβερνήτη Ρ/Κ πλοίου, ότι εντός του νότιου τμήματος λιμένα Ερμούπολης ν. Σύρου, παρατήρησε σορό μετρίου αναστήματος και αδύνατου σωματότυπου να επιπλέει.

Άμεσα από την οικεία Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες στην θαλάσσια περιοχή εντός και εκτός του λιμένα ν. Σύρου, με τη συμμετοχή σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικών σκαφών, επαγγελματιών δυτών, ενώ από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διεξάγονται έρευνες και από ξηράς, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα