Συνεδρίαση SL.1, Μαρινάκης: «Εγώ έγραψα τις ανακοινώσεις». Χαμός με τον Γιώργο Κοσμά

Το θέμα των ανακοινώσεων της Super League κατά της ΑΕΚ συζητήθηκε εκτενώς στο σημερινό Δ.Σ. του συνεταιρισμού -όπου μεταξύ άλλων ορίστηκε και το αναλυτικό πρόγραμμα από την 6η έως τη 13η αγωνιστική- με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να παραδέχεται ότι τις έγραψε ο ίδιος και κακώς δεν είχαν το όνομά του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Λίγκας και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, «εκ παραδρομής δεν μπήκε το όνομά μου». Πρόσθεσε, δε: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω (σ.σ. απ’ όσα ανέφεραν οι ανακοινώσεις)»!

Θυμίζουμε, η πρώτη ανακοίνωση της Super League εξαπέλυε επίθεση στην ΑΕΚ με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον της διαιτησίας του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η «Ένωση» απάντησε, με τη Super League να ανταπαντά!

Για να πάμε στα σημερινά και να τα πάρουμε από την αρχή, ο κ. Μαρινάκης κάλεσε τον νομικό σύμβουλο της διοργανώτριας, κ. Οικονομάκη, να αποφανθεί αν βάσει καταστατικού μπορεί ο συνεταιρισμός να εκδίδει μία ανακοίνωση χωρίς να προηγηθεί Δ.Σ. ώστε να ψηφίσουν οι ομάδες, αναφέροντας (σ.σ. ο πρόεδρος της Λίγκας) πως δεν υπήρχε κανένα σχετικό κώλυμα.

Τότε πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, τονίζοντας: «Οι ανακοινώσεις δεν είχαν την υπογραφή του προέδρου. Ήταν unfair. Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν ανακοινώσεις χωρίς να ενημερώνεται κανείς. Έστω διά περιφοράς». Ο Μαρινάκης απάντησε πως το καταστατικό δεν απαγόρευσε κάτι σχετικό και αν επιθυμεί οποιαδήποτε αλλαγή του καταστατικού, να την καταθέσει εγγράφως, για να συζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ.

Θέση για το θέμα στη συνέχεια πήραν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚΛεωνίδας Μπουτσικάρης και Μάκης Γκαγκάτσης τόνισαν πως δεν μπορεί η Λίγκα να στρέφεται κατά ενός μέλους της χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί Δ.Σ.

«Διαφωνούμε με την προσωπική ανακοίνωση. Θεωρούμε ότι ο πρόεδρος της Λίγκας έχει εξουσιοδότηση για θέματα που ξέρουμε όλοι και έχουν περάσει από συμβούλιο. Για ζητήματα όπως η φορολόγηση των εισιτηρίων, τα ποσοστά του στοιχήματος, υπάρχει εξουσιοδότηση. Όταν αφορά ανακοινώσεις κατά μέλους του συνεταιρισμού, είναι πολύ σοβαρό θέμα ώστε ο πρόεδρος της Λίγκας να μπορεί να βγάζει ανακοίνωση κατά μίας ομάδας. Αυτή είναι η άποψη του ΠΑΟΚ», ανέφερε ο κ. Γκαγκάτσης.

Ακολούθησε νέα κόντρα ανάμεσα σε Κοσμά-Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League ανέφερε πως η Λίγκα έχει υποχρέωση να προφυλάξει τους συνεργάτες της (σ.σ. Κλάτενμπεργκ) και τις ομάδες, που θα αγωνιστούν μελλοντικά με τους ξένους διαιτητές, που κατηγόρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ και κάλεσε την ΑΕΚ να παράσχει στοιχεία για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε.

«Η ΑΕΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν εμπιστεύεται τον Κλάτενμπεργκ. Δεν θα δώσει ούτε ένα ευρώ. Δεν χρειάζεται γραφείο Τύπου ο Κλάτενμπεργκ. Ας βγει η ομοσπονδία της Αιγύπτου να τον υπερασπιστεί», αντέτεινε ο Γιώργος Κοσμάς, εκφράζοντας, παράλληλα και τη θέση της ΑΕΚ ότι «αν ο Μπένετ επαναλάβει ορισμό σαν του Καμπάκοφ, θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας και από αυτόν».

 

Πηγή sportfm

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα