Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Καρφιά, μπηχτές και ο πόλεμος Κασσελάκη – Τσακαλώτου καλά κρατεί

Πάντως, στο μέτωπο της Νέας Αριστεράς φαίνεται να αντιμετωπίζουν με… κατανόηση τη "νευρικότητα" Κασσελάκη, ενόψει Ευρωεκλογών

Το «παγόβουνο» των ευρωεκλογών πλησιάζει, αλλά η ορχήστρα του Κασσελάκη συνεχίζει να παίζει μέχρι τελικής πτώσης σε ένα σκηνικό ψυχρού πολέμου με συνεχείς επιθέσεις στη Νέα Αριστερά για να ρίξει το ανάθεμα της υποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ στις μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Η ομιλία του κ. Κασσελάκη στην ΚΕ του Σαββάτου θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν και η πρώτη του σε συνθήκες κανονικότητας.

Δεν θύμιζε σε τίποτα την ομιλία του Νοεμβρίου όταν έσπρωχνε τους αμφισβητίες του εκτός κόμματος με τα «πουμαρό» τις «σάλτσες» την «πέμπτη φάλαγγα» και άλλα πολλά πρωτοφανή τότε.

Αυτή τη φορά η ομιλία του κ. Κασσελάκη ήταν μια κανονική ομιλία σημείωναν όλα τα στελέχη με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, στην οπαδική βία και με βασικές κατευθύνσεις για την κομματική δουλειά που πρέπει να γίνει μέχρι το Συνέδριο και τις Ευρωεκλογές.

Ωστόσο ο κ. Κασσελάκης δεν απέφυγε τον πειρασμό να βγει εκτός κειμένου και να εξαπολύσει και πάλι τα πυρά του στους «αποστάτες» στους οποίους φαίνεται ότι έχει κλειδώσει τη στρατηγική του να χρεώσει όλα τα δεινά του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα τον εμποδίζουν να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις από την παγιωμένη πλέον 3η θέση και το σχεδόν κλειδωμένο μονοψήφιο ποσοστό.

«Θα ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και της ασυδοσίας των servicers. Και μιας και αναφέρθηκα στους servicers, επειδή ακούγονται πολλά περί «μετάλλαξης» του ΣΥΡΙΖΑ: η μόνη μετάλλαξη είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως σήκωσε το γάντι και αυτή η άτυπη βεντέτα με τον κ. Κασσελάκη φαίνεται ότι θα ακολουθεί ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για πολλούς μήνες μέχρι τις ευρωεκλογές.

«Και ρωτάω αν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, και ο πρωθυπουργός, δούλευαν για τις τράπεζες και τους servicers ή μόνο οι πρώην υπουργοί που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ;» έγραψε ο κ. Τσακαλώτος στο προσωπικό του λογαριασμό για να ρίξει το γάντι αυτή τη φορά στους πρώην συντρόφους του στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα προκαλώντας τους να απαντήσουν αν παραμένοντας στο ΣΥΡΙΖΑ γλιτώνουν και εκείνοι από την κατηγορία των αυλικών των τραπεζών.

«Φαντάζομαι ότι ο μόνος τρόπος για να αποδεικνύουν οι απομείναντες πρώην υπουργοί ότι δεν ήταν, δεν είναι, και δεν θα είναι ποτέ υπηρέτες των συμφερόντων, τραπεζικών κ μη, είναι να παραμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ».

Από την άλλη πλευρά πολλοί αναρωτήθηκαν, αν οι συγκεκριμένοι ήταν όντως αυλικοί των τραπεζών γιατί ο κ. Κασσελάκης τους πρότεινε και μάλιστα με ειλικρινή διάθεση συναίνεσης ακόμη και τα κορυφαία χαρτοφυλάκια των οικονομικών τομέων στους Αλέξη Χαρίτση και Έφη Αχτσιόγλου;

Από τη Νέα Αριστερά πάντως αντιμετωπίζουν με… κατανόηση όπως σημειώνουν σε συνομιλητές τους τις επιθέσεις αυτές του κ. Κασσελάκη.

Αυτή η επίθεση στους 11 «αποστάτες» αναμφίβολα επισκίασε όλη την ομιλία του κ. Κασσελάκη και αμέσως άρχισαν οι συζητήσεις και εντός της ΚΕ για την μονίμως αυτοτροφοδοτούμενη εσωστρέφεια πλέον από την ίδια την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απάντησε ευθέως στην αποστροφή του κ. Κασσελάκη για την Νέα Αριστερά, λέγοντας «χρειαζόμαστε φυγή προς τα εμπρός, να μην μιλάμε συνεχώς για τις αποχωρήσεις όπως και πάλι άκουσα σήμερα. Γιατί αν και πάλι ανοίγει συζήτηση και κατηγορίες περί “αυλικών των τραπεζών” ανοίγει πάλι μια εσωστρεφής αντιπαράθεση. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μέσα στο κόμμα. Όπως δεν υπήρχε πέμπτη φάλαγγα δεν υπήρχαν και αυλικοί των τραπεζών».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το ηχηρό καμπανάκι Ραγκούση προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε πλήρη επιστροφή στην κεντροαριστερά και εντός του κόμματος.

Όπως είπε από το βήμα της ΚΕ αν δεν γίνει αυτή η στροφή στο εκλογικό σώμα που αποτελεί το 30% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που μένει αδέσποτο κομματικά από το 2009 τότε δεν μπορεί να ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά σε ανατροπή ούτε καν σε επιστροφή στη δεύτερη θέση και αυτή «θα είναι η στρατηγική ήττα» και όχι όπως είπε το ποσοστό των περασμένων εθνικών εκλογών.

«Όταν το καράβι πλέει πρόσω ολοταχώς προς το «παγόβουνο» των ευρωεκλογών, σημασία δεν έχει σε ποια θέση κάθεσαι ή ποιο ρόλο έχεις» υποστήριξε ο κ. Ραγκούσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα