Συνεργασία ICAP People Solutions με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Αξιέπαινη πρωτοβουλία των Ελλήνων προσκόπων για τη μείωση της υψηλής ανεργίας των νέων στην Ελλάδα

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σκεπτόμενο τα υψηλά ποσοστά άνεργων νέων στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, συνεργάζεται με το Prince’s Trust International αλλά και με την ICAP People Solutions με σκοπό την πραγματοποίηση προγραμμάτων σχετικά με την εκπαίδευση και την μελλοντική εργασιακή απασχόληση των νέων.

Το Πρόγραμμα Απασχολησιμότητας του Prince’s Trust International, που παραδόθηκε στηριζόμενο στο μοντέλο «Train the Trainer», ολοκλήρωσε τον πρώτο του πυλώνα, εκπαιδεύοντας 14 έμπειρους εκπαιδευτές προσκόπους, ώστε οι ίδιοι να παραδώσουν το πρόγραμμα σε νέους ανθρώπους, με σκοπό να ενισχύσει ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και τις δεξιότητές τους όταν αναζητούν εργασία και παρακολουθούν δίνουν συνεντεύξεις.

Η εκπαίδευση των εκπαιδευτών πραγματοποιήθηκε, σε 10 συνεδρίες που συμπεριλάμβαναν θεματικές ενότητες όπως: Ψυχική Ανθεκτικότητα, Γνωρίζοντας τις δυνάμεις σας, Αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Σύνταξη βιογραφικού, Αίτηση για εργασία, Δεξιότητες παρουσίασης, Δεξιότητες συνέντευξης.

Με διάρκεια σχεδόν ενός μήνα, η εκπαίδευση έχει εξοπλίσει αυτούς τους προσκόπους / εκπαιδευτές ώστε να εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους άλλους προσκόπους και εκπαιδευτές σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας στους νέους βασικές γνώσεις και δεξιότητες καθώς εντάσσονται στο εργασιακό δυναμικό.

Ήδη έχουν εκπαιδευτεί 30 νέες και νέοι από ολόκληρη την Ελλάδα και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με ακόμη 30 άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις χώρες που έχει μέχρι σήμερα δραστηριοποιηθεί το PTI, το 72% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι ανέπτυξε δεξιότητες που συνεισέφεραν σημαντικά, στην εύρεση εργασίας.

Παράλληλα, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την ICAP People Solutions, έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς Executive Search & Selection στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, όταν ένας συμμετέχων ολοκληρώνει το Πρόγραμμα Απασχολησιμότητας του Prince’s Trust International, θα έχει άμεσα job interview με στέλεχος τoυ ομίλου εταιρειών ICAP.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα