Σύνταγμα – Πειραιάς σε 20 λεπτά: «Ενώνουμε το μεγαλύτερο λιμάνι με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνουμε φιέστες με εξαγγελίες και εγκαίνια χωρίς αντίκρισμα»

«Αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εγκαινιάσει τους τρεις νέους σταθμούς και αμέσως θα δοθούν στο επιβατικό κοινό», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, για τη λειτουργία των νέων σταθμών του μετρό στον Πειραιά.

«Μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, άλλο ένα έργο, το οποίο είχε μπλοκάρει λόγω της γραφειοκρατίας και της οικονομικής κρίσης, τελικά παραδίδεται στους πολίτες, στους Πειραιώτες», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι η διαδρομή από το Σύνταγμα στον Πειραιά θα διαρκεί 20 λεπτά. Ήδη, έχουν παραδοθεί τρεις σταθμοί του Μετρό, η Αγία Βαρβάρα, ο Κορυδαλλός και η Νίκαια.

«Υπάρχει μία πολύ μεγάλη ειδοποιός διαφορά στην πολιτική κουλτούρα μας. Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνουμε φιέστες με εξαγγελίες και εγκαίνια χωρίς αντίκρισμα», σημείωσε.

«Επιτέλους θα γίνεται το αυτονόητο. Ενώνουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας» τόνισε ο κ. Καραμανλής, μιλώντας για έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα. Στο ίδιο πλαίσιο πρόσθεσε ότι η αυριανή ημέρα δείχνει ότι τα δύσκολα τεχνικά έργα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και η χώρα μας να ανέβει σκαλοπάτια στο τομέα των υποδομών και μεταφορών.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ήδη σχεδιάζονται οι επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας προς τα νότια προάστια και έχει ξεκινήσει η κατασκευή της Γραμμής 4. Υπογράμμισε ότι η Αθήνα, μία πόλη που σιγά – σιγά γίνεται κορεσμένη από την κίνηση, χρειάζεται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η κυβέρνηση, επισήμανε, ξεμπλόκαρε και το έργο της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, όπως και τον ΒΟΑΚ, το ΠάτραΠύργος και το Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο θα είναι έτοιμο «στο τέλος του ‘23».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα