ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδρά με χρονοκαθυστέρηση

Πρώτα καταθέτει ερωτήσεις το ΚΙΝΑΛ και μετά παίρνουν χαμπάρι στην Κουμουνδούρου τι έχει συμβεί

Πολλοί αναρωτιούνται για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει από την όποια δυσφορία υπάρχει στην κοινωνία από την πανδημία, τα περιοριστικά μέτρα και την οικονομική κρίση.

Επίσης από τον περασμένο Μάρτιο, που ξεκίνησε η περιπέτεια με τον κορωνοϊό ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει πρόβλημα με τα αντανακλαστικά. Και μόνιμα καθυστερεί όχι μόνο στις ανακοινώσεις για όλα τα σοβαρά ζητήματα, αλλά παρουσιάζει και δυσανεξία στο να καταθέσει προτάσεις. Μόνιμα κινείται πίσω από το ΚΙΝΑΛ, παρά το γεγονός ότι λόγω εκλογικής δύναμης τα ΜΜΕ του προσφέρουν καλύτερη προβολή.

Κάτι τέτοιο έγινε και με το φιάσκο της περασμένης Δευτέρας με την τηλεκπαίδευση, όπου έπεσε η πλατφόρμα της Cisco, δημιουργώντας στην καλύτερη περίπτωση ένα κομφούζιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και οι εκπρόσωποι του διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για το πώς είναι δυνατόν να παραμένει στην θέση της η υπουργός και να μην την έχει απολύσει ο πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, που είχε ζητήσει την παραίτηση της υπουργού ζήτησε συγνώμη από του βήματος της Βουλής, όταν έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα έπεσε πανευρωπαϊκά.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ γέλαγαν, αλλά λίγο αργότερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και αρμόδια τομεάρχης Παιδείας κατέθεσε επερώτηση το απόγευμα της Δευτέρας ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να καταθέσει στην Βουλή τη σύμβαση που έχει συναφθεί με την Cisco. Μάλιστα την ερώτηση της κ. Κεφαλίδου συνυπέγραψαν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και οι κ.κ. Κωνσταντόπουλος, Μπιάγκης και ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η επερώτηση του ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι ξύπνησε και τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ο οποίος την Τρίτη το μεσημέρι προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ζητώντας από το υπουργείο να καταθέσει τη σύμβαση με την Cisco. Μάλιστα ο κ. Φίλης ήταν μεγαλόψυχος, καθώς αναγνώρισε ότι κι άλλα κόμματα έχουν ζητήσει την σύμβαση, ενώ ισχυρίζεται πως την έχει απαιτήσει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Φυσικά ο αργοπορημένος κ. Φίλης έβαλε και την ανάλογη σάλτσα, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει στην ανάρτηση του: «Έχουν συναίσθηση ότι το κράτος δεν είναι τσιφλίκι τους, ότι δίνουν λόγο, ότι έχουν υποχρεώσεις τόσο θεσμικές όσο και πολιτικές

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα