ΣΥΡΙΖΑ: Απειλές για κομματική υποβάθμιση του Ευκλείδη μέσω του εκλεκτού αρθρογράφου

Η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου απέφυγε να δώσει απάντηση στο κείμενο που υπέγραψαν οι τρεις εκπρόσωποι της τάσης των «53», την οποία έδωσαν μέσω του Γιώργου Λακόπουλου

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να δώσει απάντηση στο κείμενο που υπέγραψαν οι τρεις εκπρόσωποι της τάσης των «53». Πιο σωστά, έδωσε απάντηση μέσω του εκλεκτού αρθρογράφου της, του Γιώργου Λακόπουλου, όπου ούτε λίγο-ούτε πολύ απειλεί με διαγραφές. Ή, πιο σωστά, με κομματική υποβάθμιση.

Γράφει μεταξύ άλλων ο εκλεκτός αρθρογράφος: «Το κλειδί για την ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μαχητικό κόμμα με οργάνωση, διακριτή ιδεολογία, ενιαία πολιτική και  αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα είναι η “αποκαθήλωση” στελεχών από τα σημερινά τους αξιώματα. Ειδικά όσων τα αξιοποιούν περισσότερο για την τροφοδότηση της εσωστρέφειας και για δικές τους επιδιώξεις – παρά για την κομματική αναβάθμιση.

»Για παράδειγμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που έχει σήμερα τρία κομματικά αξιώματα –κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και τομεάρχης– δρα εμφανώς πλέον ως φορέας ακύρωσης του Τσίπρα. Με επικοινωνιακή υποστήριξη από μιντιακά συγκροτήματα, σαν αυτή που είχε ο Κώστας Σημίτης, όταν προσπαθούσε να ανατρέψει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ή ο  Βαγγέλης Βενιζέλος απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Στην επόμενη φάση ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να δείξει τις  πολιτικές αρετές του ως απλός βουλευτής, όπως και άλλοι παράγοντες,  όχι απαραίτητα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, όπως ο Νίκος Παππάς, ο Χρ. Σπρίτζης, ή ο ευρωβουλευτής Δημ . Παδημούλης.

»Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να αποσύρει τους “καμένους” στα πίσω καθίσματα και να ενισχύσει την κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος με στελέχη που σήμερα  υπολειτουργούν ως αξιωματούχοι. Άλλωστε, όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, “η δουλειά  του βουλευτή δεν είναι τιμωρία για τα στελέχη”. Προφανώς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει λόγο να στερήσει από τα στελέχη του το δικαίωμα της διαφωνίας. Έχει όμως κάθε λόγο να  απομονώσει τις διασπαστικές κινήσεις και τα “παραμάγαζα” των συγκροτημένων ομάδων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα