ΣΥΡΙΖΑ: «Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές»

«Οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι  «Οι σημερινές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κορυφαίους υπουργούς της», ενώ συμπληρώνει ότι: «Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και εθνικής ασφαλείας».

Ακόμη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί όλους όσους έχουν ενημερωθεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μην «κρύβονται και να γίνονται με αυτό τον τρόπο συνένοχοι στην επιχείρηση συγκάλυψης. Διότι αυτή η στάση τους συνιστά παράβαση καθήκοντος», κάνοντας αναφορά στα πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη.

«Οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη και να καταθέσουν τις επιστολές που έλαβαν από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», τονίζει το ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύεται ότι «δεν θα σταματήσει να ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης».

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία του Inside Story, η έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποκάλυψε πως στα δεκάδες άτομα που έλαβαν μολυσμένα SMS με Predator την περίοδο 2020 – 2021 συγκαταλέγονται υπουργοί όπως οι Νίκος Δένδιας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Θάνος Πλεύρης, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης και πολλά άλλα πρόσωπα σε κρίσιμες θέσεις.

Όλοι όσοι έχουν γίνει στόχοι του κακόβουλου λογισμικού έχουν λάβει επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που τους ενημερώνει για το πότε έλαβαν το κακόβουλο λογισμικό και τι εμπεριείχε το SMS παγίδευσής τους.

Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και εθνικής ασφαλείας.

Η επίσημη ενημέρωσή τους από την Ανεξάρτητη Αρχή δεν τους επιτρέπει άλλο να κρύβονται και να γίνονται με αυτό τον τρόπο συνένοχοι στην επιχείρηση συγκάλυψης. Διότι αυτή η στάση τους συνιστά παράβαση καθήκοντος.

Οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη και να καταθέσουν τις επιστολές που έλαβαν από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει άμεσα να αξιοποιήσει τα στοιχεία που έχει λάβει από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους στόχους του Predator και να ζητήσει από την ΕΥΠ στοιχεία για τα ίδια πρόσωπα, ώστε να καταδειχθεί ποια θύματα του κακόβουλου λογισμικού ήταν παράλληλα στόχοι και της ΕΥΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα σταματήσει να ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα