ΣΥΡΙΖΑ: Με καθυστέρηση η επιστολική ψήφος

Να μην γίνει επικοινωνιακή εκμετάλλευση

«Έστω και με καθυστέρηση, ακούσαμε με ενδιαφέρον την ανακοίνωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές», σημειώνει σε δήλωση η τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου.

Σύμφωνα με την τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες και η αντιμετώπιση της αυξανόμενης αποχής είναι στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απαιτούν άμεσες θεσμικές παρεμβάσεις».
Παράλληλα προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αναδείξει από τις προηγούμενες εκλογές τον «αποκλεισμό» ψηφοφόρων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέδειξε έγκαιρα το πρόβλημα του αποκλεισμού χιλιάδων συμπολιτών μας, και κυρίως νέων εποχικών εργαζομένων σε τουριστικές περιοχές, από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές και κατέθεσε σχετική Τροπολογία. Όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ την απέρριψε τότε, χωρίς κανέναν διάλογο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Γιώτα Πούλου.

«Περιμένουμε την περαιτέρω εξειδίκευση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού»

Προσθέτει πως «η σημερινή εξαγγελία δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα, για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου, καθώς και ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύσουν από ενδεχόμενη νόθευση το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας».

Καταληκτικά, η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «σε αυτή την κατεύθυνση, περιμένουμε την περαιτέρω εξειδίκευση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα