ΣΥΡΙΖΑ: Ο ξάδελφός του προέδρου, Βασίλης Κασσελάκης, στην κούρσα για υποψήφιος ευρωβουλευτής

Ο πατέρας του είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν τρίτος αναπληρωματικός στην ΠΕ Χανίων

Σε άτυπη οικογενειακή υπόθεση ενδέχεται να μετατραπούν οι ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, με την οικογένεια του Στέφανου Κασσελάκη να πρωτοστατεί όχι μόνον στο παρασκήνιο, αλλά και στο προσκήνιο.

Κι αυτό επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τον ξάδελφό του Βασίλη Κασσελάκη στην κούρσα των προκριματικών για να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ως ο μόνος υποψήφιος από τα Χανιά. Πληροφορίες μάλιστα φέρουν τον δεύτερο ξαδερφό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να έρχεται πρώτος σε σταυρούς στην Κρήτη.

Όπως έγραψε το protothema.gr στην τρέχουσα διαδικασία με την πρωτιά φέρονται να φλερτάρουν οι πρώην Υπουργοί, Παναγιώτης Κουρουμπλής στη δυτική Ελλάδα και Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Δυτική Μακεδονία αντίστοιχα, αλλά και ο πρώην Βουλευτής, Μάριος Κάτσης στην Ήπειρο. Στην Στερεά Ελλάδα, υψηλές επιδόσεις φέρονται να έχουν σημειώσει η γιατρός Ελευθερία Γκλέτσου και ο επιχειρηματίας και πρώην παίκτης του «Survivor», Νάσος Παπαργυρόπουλος. Ανάμεσα στις Δώρα Αυγέρη και Δώρα Τσαμπάζη θα κριθούν, όπως φαίνεται, οι πρώτες θέσεις στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ψηλά βρέθηκαν στην προτίμηση των Κρητικών ο Βασίλης Κασσελάκης, η Μαρία Καλουδιώτη και η Μαρία Τζωρακάκη.

Σημειώνεται πως από αυτά που προκαλούν εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο πατέρας του, Γιάννης Κασσελάκης διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ από τον Φεβρουάριο του 2023, καθώς ως δεύτερος επιλαχών είχε αναλάβει την έδρα του εκλιπόντος Μανούσου Βολουδάκη.

Μετείχε και στις τελευταίες εθνικές εκλογές, επίσης με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο και είναι τρίτος επιλαχών στον νομό Χανίων. Επίσης υπήρξε και υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά.

kasselakis_st_vas4

 

kasselakis_st_vas3

 

kasselakis_st_vas
Ο Βασίλης Κασσελάκης συνόδευσε τον Στέφανο Κασσελάκη σε πολλά σημεία κατά την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή

Ο Βασίλης Κασσελάκης, που εάν ισχύουν οι πληροφορίες περί πρωτιάς του στις εσωκομματικές εκλογές, αναμένεται να είναι υποψήφιος, συνόδευσε αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα τον πρόεδρο ξαδερφό του.

Ο ίδιος, όπως δήλωσε, έχει σπουδάσει ιατρική στην Ιταλία και φιλοδοξεί να γίνει παιδίατρος. «Εμείς αγαπάμε την Ευρώπη, είμαστε μέρος της αλλά και εκείνη είναι μέρος της Ελλάδας. Ταυτιζόμαστε με το όραμα του προέδρου να δημιουργήσει μια κοινότητα που δραστηριοποιείται για τα προβλήματα των ανθρώπων. Εγώ θέλω να εκπροσωπήσω τη νέα γενιά, οι νέοι επηρεάζονται άμεσα από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη και πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτές τις αποφάσεις, όχι να αποφασίζουν άλλοι για εμάς», δήλωσε σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση.

Ερωτηθείς για το πώς έλαβε την απόφαση να κατέλθει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πατέρας του ήταν με τη ΝΔ, ανέφερε: «Μεγαλώσαμε σε μια δημοκρατική οικογένεια όπου υπήρχε πάντοτε η ελευθερία της άποψης, και το μήνυμα του πατέρα μου όταν του ανακοίνωσα την απόφασή μου ήταν “παιδί μου, πήγαινε μπροστά”».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα