Τα 3 πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Νέα οργάνωση της ανώτατης διοίκησης, φορολογική μεταρρύθμιση και απλοποίηση της αδειοδότησης επενδύσεων οι προτεραιότητες των πρώτων 100 ημερών

Το νέο πλαίσιο οργάνωσης της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης, την θεσμοθέτηση μιας τολμηρής φορολογικής μεταρρύθμισης και την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επενδύσεων θα αφορούν τα πρώτα 3 νομοσχέδια την κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα οποία θα ψηφιστούν κατά προτεραιότητα στις πρώτες 100 ημέρες της «γαλάζιας» διακυβέρνησης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, «από την επόμενη μέρα των εκλογών θα αρχίσει να παράγεται δουλειά», εφόσον το κόμμα του αναλάβει τα κυβερνητικά ηνία. Ερωτώμενος, μάλιστα, για το νομοθετικό χρονοδιάγραμμα των πρώτων 100 ημερών μιας κυβέρνησης Ν.Δ., ο Λ. Αυγενάκης ήταν ξεκάθαρος:

«Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στη νέα οργάνωση της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης που είναι έτοιμο και θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί. Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση και το τρίτο νομοσχέδιο αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επενδύσεων. Αυτά θα είναι η αρχή και από την αρχή θα δοθεί το στίγμα της διακυβέρνησης της ΝΔ».

Στην ίδια συνέντευξη ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το διακύβευμα για τη χώρα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμο και σημαντικό, γι αυτό ενθάρρυνε όλους τους πολίτες να αξιολογήσουν και να ψηφίσουν.

«Η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν. Γι αυτό και ζητούμε πρώτα από όλα συμμετοχή. Γιατί η αποχή θα πει συντήρηση» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, τέλος, στην ανάγκη για ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση ο Λ. Αυγενάκης υποστήριξε ότι «το καλύτερο αποτέλεσμα είναι η αυτοδυναμία. Αλλά και αυτοδύναμοι να είμαστε θα κάνουμε πρόσκληση για ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις».

Διαβάστε επίσης