Τα αδέσποτα ζώα έχουν τον δικό τους τραπεζικό λογαριασμό

Μια πρωτοβουλία η οποία αναμένεται να ενισχύσει την σίτιση και την περίθαλψη αυτών και να συνδράμει του Δήμου Παπάγου-Χολαργού στην προσπάθεια της φροντίδας τους

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία οδηγήθηκε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, προς ενίσχυση των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Ειδικός τραπεζικός λογαριασμός, για δωρεές πολιτών με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού «Ζούμε Μαζί», ανοίχτηκε, κατόπιν πολλών αιτημάτων για προσφορά δωρεών.

Οι δωρεές θα μεταφέρονται σε ειδικό κωδικό του ετήσιου προϋπολογισμού και θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την περίθαλψη των αδέσποτων.

Παράλληλα ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού,  υλοποιεί πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα. Κατά το έτος 2021, το ύψος του προγράμματος προϋπολογισμού 58.000,00 ευρώ περίπου, περιλαμβάνει συμβάσεις με μια κτηνιατρική κλινική και 2 κτηνιάτρους, φιλοξενία ζώων σε πανσιόν, προμήθεια τροφών, προμήθεια εξοπλισμού κ.α. Δεδομένου πως τα αδέσποτα ζώα αυξάνονται διαρκώς λόγω τόσο της φυσικής αναπαραγωγής τους, αλλά κυρίως λόγω της ανθρώπινης αναισθησίας που με την πρώτη δυσκολία μετατρέπουν το πρώην δεσποζόμενο ζωάκι τους σε αδέσποτο, η αρωγή των συνειδητοποιημένων ανθρώπων είναι πολύτιμη.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από τον Δήμο:

«Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας για να κάνουμε την καθημερινότητα των αδέσποτων ζώων καλύτερη και να τους δώσουμε την αγάπη και την προστασία που αξίζουν και δικαιούνται».

Τα στοιχεία του λογαριασμού που μπορεί κανείς να δείξει έμπρακτα την αγάπη του για τα αδέσποτα ζώα είναι:

  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 00260374720200674283
  • IBAN: GR8302603740000720200674283
  • ΦΙΛΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

Είναι γεγονός πως πολλοί Δήμοι της χώρας και παρά την προσπάθεια που καταβάλλουν, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τροφής, υγειονομικής φροντίδας και διαμονής των αδέσποτων ζώων. Το ευτύχημα είναι πως όσο αυξάνονται οι αναίσθητοι άνθρωποι που τα παρατάνε όπου και όπου, τόσο πρωτοβουλίες όπως αυτή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού θα τους θυμίζει πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που τα νοιάζονται. Είναι θέμα πολιτισμού και παιδείας, κάθε Δήμος να έχει τις ανάλογες δομές ώστε να φροντίζει τα αδέσποτα ζωάκια. Κάθε ζωάκι που φροντίζουμε είναι πάνω από όλα ένδειξη ανθρωπιάς και πολιτισμού. Ευχάριστα λοιπόν τα νέα για τους τετράποδους ελεύθερους φίλους μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα