Τα αποκαλυπτικά SMS αστυνομικού σε υπό έλεγχο επιχειρηματίες της Μυκόνου

Αστυνομικός έστελνε μηνύματα σε καταστηματάρχες για να τους ειδοποιήσει για αστυνομικούς ελέγχους

Η «επιχείρηση Μύκονος» κατά των πολεοδομικών αυθαιρεσιών στο νησί των Ανέμων συνεχίζεται εντατικά και ήδη τα πρώτα βαριά πρόστιμα επιβλήθηκαν, ενώ δόθηκαν και εντολές κατεδάφισηςπαράνομων κατασκευών σε γνωστά beach bar.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης στο «Βήμα» & στα «Νέα» έκανε μία νέα αποκάλυψη στο MEGA και στην εκπομπή LIVE NEWS.

Δικογραφία από το Εσωτερικών Υποθέσεων

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει σχηματίσει τα τελευταία 24ωρα, δικογραφία σε βάρος αστυνομικού που υπηρετεί στη Μύκονο, γιατί σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν επιβεβαιωθεί μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, έστελνε μηνύματα σε επιχειρηματίες πως πρόκειται να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό στο σπίτι του ενώ φαίνεται πως προσπάθησε να το δικαιολογήσει με το γεγονός πως συγγενικό του πρόσωπο είναι τροφοδότης καταστημάτων με ένα συγκεκριμένο προϊόν.

Δεδομένο όμως, θεωρείται το γεγονός πως έχουν βρεθεί στοιχεία πως ειδοποιούσε καταστηματάρχες για επικείμενους ελέγχους από αστυνομικούς και ενεπλάκη σε υπόθεση διαφθοράς.

Ο αστυνομικός είναι από την Βόρεια Ελλάδα ενώ το συγγενικό του πρόσωπο πουλάει ναργιλέδες στα καταστήματα της Μυκόνου.

Εργασίες κατεδάφισης

Στο μεταξύ σημερινές εικόνες δείχνουν ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων σε γνωστά beach bar, εφαρμόζοντας σχετικές αποφάσεις.

Στην στέγη του Principote υπάρχουν εργάτες οι οποίοι αφαιρούν τμήματα της οροφής του μαγαζιού, ωστόσο το ερώτημα που παραμένει στα χείλη όλων είναι αν αυτές οι ενέργειες είναι «για τα μάτια του κόσμου» ή όντως για ουσιαστική συμμόρφωση για τα αυθαίρετα.

Σε επόμενη φάση, αναμένεται και συνδρομή της αστυνομίας σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δε συμμορφωθούν με τις αποφάσεις κατεδάφισης.

«Μας ενδιαφέρει πρώτα η πρόληψη»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, γραμματέας του Συνδέσμου Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, ανέφερε πως το κύριο είναι η πρόληψη.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρξει νομιμότητα να μπαίνουν πρόστιμα και να κατεδαφίζονται οι παράνομες κατασκευές, αλλά πιο πολύ μας ενδιαφέρει η πρόληψη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα