Τα περισσότερα φάουλ στην Ευρώπη Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα

Απίστευτο. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των… φάουλ πήραν Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπέπεσαν στη συγκεκριμένη παράβαση με τη μεγαλύτερη συχνότητα στα πρωταθλήματα της «Γηραιάς Ηπείρου». Μάλιστα οι 11 από τις 14 ομάδες της ελληνικής Super League βρίσκονται μέσα στις πρώτες 20 που κάνουν τα περισσότερα φάουλ ανά λεπτό.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τελευταίας έκθεσης που δημοσίευσε σήμερα το διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών CIES, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, εξετάζοντας τη συχνότητα των φάουλ σε πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Βόλος (641 φάουλ σε 32 παιχνίδια) και ΠΑΣ Γιάννινα (619 σε 31) υποπίπτουν σε φάουλ κάθε 4:51 λεπτά, ενώ, στην άλλη άκρη του σχετικού πίνακα στην ελληνική Super League, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που κάνει λιγότερο συχνά φάουλ (539 σε 34 ματς), ένα κάθε 6:08 λεπτά.

Στο επίπεδο των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, η χαμηλότερη συχνότητα φάουλ μετρήθηκε για την Άρσεναλ (ένα φάουλ κάθε 10:44΄΄), ενώ η Χετάφε βρίσκεται στο άλλο άκρο (ένα φάουλ κάθε 5:44΄΄). Εκτός από τη Χετάφε, η υψηλότερη συχνότητα φάουλ στα πρωταθλήματα “big-5″ μετρήθηκε για τις Βερόνα (5:54΄΄), Μάιντς (6:30΄΄), Σεντ Ετιέν (7:10΄΄) και Φούλαμ (7:48΄΄).

Αντίθετα, εκτός από την Άρσεναλ, έκαναν τα λιγότερα φάουλ ανά λεπτό οι: Μπαρτσελόνα (10:29΄΄), Μπάγερν (10:19΄΄), Νάπολι (9:37΄΄) και Νιμ (9:13΄΄).

Από τα 31 πρωταθλήματα που ερευνήθηκαν, οι ακραίες τιμές αφορούν τη Ζενίτ (ένα φάουλ κάθε 12:34΄΄) στο ένα άκρο και τις δύο ελληνικές ομάδες (ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος/ένα φάουλ κάθε 4’51” ) στο άλλο. Αν και 11 ομάδες της ελληνικής Super League είναι μεταξύ των πρώτων 20 που κάνουν τα περισσότερα φάουλ ανά λεπτό, οκτώ ρωσικές είναι μεταξύ των 20 με τη χαμηλότερη συχνότητα φάουλ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα