Τα «πολλά γέλια στις ΗΠΑ» και η αδυναμία κατανόησης του Πιτίνο

Ο Ρικ Πιτίνο «τα έχει δει, όλα», με όσα βιώνει στο ελληνικό μπάσκετ. Όπως παραδέχτηκε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικαστικών θεμάτων του πρώτου αγώνα στα play offs Basket League που -όπως αναμενόταν- δεν έγινε ποτέ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε απογοητευμένος, αδυναμία κατανόησης των δρωμένων και επισήμανε ότι αν τα μεταφέρει στις ΗΠΑ «θα συναντήσω πολλά γέλια». Αποδίδοντας ευθύνες και στην ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τον Ολυμπιακό, θα μιλήσω για εμάς. Είμαστε απογοητευμένοι που δεν παίξαμε μπάσκετ. Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που παίξαμε. Πολλοί από τους παίκτες μας ξέρουν πως η σεζόν τελειώνει στις 15 Ιουνίου, αλλά αυτή η καθυστέρηση δεν κάνει καλό.

Είναι απογοητευτικό. Έχω δει πράγματα που δεν είχα δει σε όλη μου την ζωή. Προπονούμαστε χωρίς αγώνες για πολύ μεγάλο διάστημα, είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο να καταλάβω και τι γίνεται. Αν πω αυτά που βλέπω στις ΗΠΑ, θα συναντήσω πολλά γέλια».

Για την εμπειρία του από την Ελλάδα: «Είναι μία υπέροχη εμπειρία. Οι άνθρωποι, ο τρόπος ζωής… Είναι οι πιο φιλικοί άνθρωποι που έχω συναντήσει εδώ. Η νοοτροπία είναι παράξενη. Εγώ για παράδειγμα θα θέλω να “σκοτώσω” τον αντίπαλό μου στο παρκέ, αλλά μετά θα του δώσω το χέρι αν με νικήσει και θα πω πως ήταν καλύτερος. Είπα για τον τεχνικό της ΤΣΣΚΑ ότι ήταν ταπεινός, αυτό είναι πολύ καλό. Αλλά εγώ δεν είμαι εδώ για να αλλάξω την κουλτούρα της χώρας, εγώ απλά βρίσκομαι εδώ και απολαμβάνω την εμπειρία».

Για τις δεύτερες σκέψεις σχετικά με το μέλλον του: «Ποτέ δεν είχα έστω πρώτες σκέψεις. Το συμβόλαιό μου ήταν για έξι μήνες, μέχρι τις 15 Ιουνίου. Μετά θα αποφασίσω τι θα κάνω. Είμαι απλά απογοητευμένος που δεν παίζουμε, νιώθω άσχημα για τους παίκτες μου που απλά προπονούνται. Όλα αυτά δεν αφορούν εμένα. Δεν σκέφτηκα εμένα, μόνο την ομάδα και τι θα κάνουμε στο παρκέ.

Πρέπει να υπάρχουν ηγέτες. Δεν αφορά τον Ολυμπιακό ή εμάς. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που θα πουν πως “αυτό είναι λάθος”. Αυτό αφορά την Ομοσπονδία και τους κανόνες που πρέπει να υφίστανται.

Η πειθαρχία είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θέλω να δω την μεγάλη ελληνική κόντρα, να παίξουμε με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και μετά να δώσουμε τα χέρια μας».

Νικητής άνευ αγώνα ο Παναθηναϊκός, μηδενισμός για Ολυμπιακό

Το «20 years challenge» και το μήνυμα περί Α2 του Γιαννακόπουλου

Συνεχίζεται, εκτός παρκέ, το… ντέρμπι Παναθηναϊκού/ΕΟΚ – Ολυμπιακού

 

Διαβάστε επίσης