Τα βρόντηξε ο Ανιέλι από τη Γιουβέντους μετά τα χρέη των 254 εκατ. ευρώ

Τέλος εποχής για τον Αντρέα Ανιέλι, καθώς τα χρέη πνίγουν τη Γιουβέντους! Ο επί χρόνια ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Γιούβε παραιτήθηκε από την προεδρία της «Γηραιάς Κυρίας» μετά από 10 χρόνια.

Όπως αναφέρουν ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, εκ των οποίων και ο αντιπρόεδρος και πρώην ποδοσφαιριστής, Πάβελ Νέντβεντ!

Την παραίτηση του υπέβαλε επίσης και ο διευθύνων σύμβουλος και μέλος της Φεράρι, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, ο οποίος ωστόσο θα διατηρήσει θεσμικό ρόλο στην μεταβατική αυτή περίοδο της Γιούβε.

Η σύσταση της νέας διοίκησης και του καινούργιου διοικητικού συμβουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «football Italia» πιθανότερη αιτία της παραίτησης του Ανιέλι και του διοικητικού συμβουλίου, είναι η το οικονομικό έλλειμμα ύψους 254,3 εκατ. ευρώ από την περασμένη σεζόν, ποσό που αποτελεί ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για τον σύλλογο.

Στην εξίσωση φαίνεται πως μπαίνει και το αποτέλεσμα του ελέγχου των οικονομικών από την εταιρεία «Prisma» η οποία οδήγησε σε επανεξέταση του προϋπολογισμού των εσόδων και έφερε την αναβολή της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Mάλιστα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν αποκλείεται χρέη προέδρου μετά τη γενική συνέλευση που έχει οριστεί για τις 27 Δεκεμβρίου, να αναλάβει ο θρύλος των «μπιανκονέρι», Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα