Τα έξι (συν ένα) χτυπήματα «Ε.Α.» και «Ο.Λ.Α.» εναντίον αστυνομικών

«Απάντηση» στις συλλήψεις της Πόλας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου χαρακτηρίζουν αστυνομικές πηγές την τρομοκρατική επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50 στα Εξάρχεια.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Πολλοί θεώρησαν ότι με τη σύλληψη της 48χρονης Ρούπα, δύο χρόνια μετά απ’ αυτή του Νίκου Μαζιώτη, έκλεισε ο κύκλος του «Επαναστατικού Αγώνα», μίας οργάνωσης που η δράση της έγινε πρωτοσέλιδο τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή Τύπο. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, περί «ξεδοντιάσματος» της τρομοκρατίας, με το ένοπλο αντάρτικο πόλης να δίνει την «απάντηση» του σε λιγότερες από 24 ώρες. Ο δράστης της σημερινής επίθεσης, χαρακτηρίζεται έμπειρος και ψύχραιμος χειριστής πολεμικού τυφεκίου Kalashnikov, ήθελε αίμα αστυνομικού γι’ αυτό και βάρεσε στο ψαχνό.

Στα χρόνια της δράση τους ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» -με την ΕΛ.ΑΣ. να θεωρεί ότι οι δύο οργανώσεις αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία σε πρόσωπα και οπλισμό- έχουν πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στόχων, πότε με βομβιστικές ενέργειες και πότε με ένοπλες επιθέσεις.

5 Μαΐου 2004: Την ώρα που όλη Ελλάδα ζει στους ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνα, ο «Επαναστατικός Αγώνας» γίνεται γνωστός και στο εξωτερικό, με ένα χτύπημα υψηλής επικινδυνότητας. Η οργάνωση των Ρούπα – Μαζιώτη τοποθετεί εκρηκτικό μηχανισμό στο Α.Τ. Καλλιθέας

29 Οκτωβρίου 2004: Ο «Επαναστατικός Αγώνας» πυροδοτεί βόμβα σε γέφυρα της οδού Πέτρου Ράλλη την ώρα που διέρχονταν απ’ αυτή μία κλούβα των ΜΑΤ, καθώς και ένα μικρό φορτηγό της ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς.

30 Απριλίου 2007: Μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούν επίθεση με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, υποπολυβόλο MP-5 και χειροβομβίδες κατά του Α.Τ. Νέας Ιωνίας.

23 Δεκεμβρίου 2008: Στο στόχαστρο μπαίνει ξανά κλούβα των ΜΑΤ, με μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» να ανοίγουν πυρ μέσα από την Πολυτεχνειούπολη στου Γουδή, χρησιμοποιώντας πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov και υποπολυβόλο MP-5.

5 Ιανουαρίου 2009: Με ίδια όπλο επιτίθενται εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, τραυματίζοντας σοβαρά τον 21χρονο αστυφύλακα Διαμαντή Μαντζούνη.

Διαβάστε επίσης