Τελείωσαν τον Τραμπ με παραπομπή του για δίκη στην Γερουσία

Με την ψήφο 10 Ρεπουμπλικανών βουλευτών, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραπέμπεται από τη βουλή των Αντιπροσώπων, σε δίκη στη Γερουσία με την κατηγορία της υποκίνησης σε ανταρσία, μετά τα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο από οπαδούς του.

Στην ψηφοφορία χρειάζονταν για την παραπομπή από το Κογκρέσο 224 ψήφοι. Στους 221 των Δημοκρατικών, προστέθηκαν 10 από τους Ρεπουμπλικάνους, αριθμός που προκάλεσε αίσθηση. Ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έγινε ο πρώτος στην Ιστορία που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του.

Ο Ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, δήλωσε ότι δεν έχει λάβει ακόμη την οριστική του απόφαση για το πώς θα ψηφίσει στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν έχω λάβει μια οριστική απόφαση για το πώς θα ψηφίσω», αναφέρει ο Μακόνελ σε ένα υπόμνημα που απευθύνεται στους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές. Πρόσθεσε ότι θα ακούσει πρώτα τα νομικά επιχειρήματα που θα παρουσιαστούν στη Γερουσία.

Πάντως για να κριθεί ένοχος στη Γερουσία ο Τραμπ στο ερώτημα της αποπομπής, απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων, που δύσκολα θα συγκεντρωθεί. Μπορεί ωστόσο να περάσει ψήφισμα με απλή πλειοψηφία με το οποίο θ’ απαγορεύεται στον Ντόναλντ Τραμπ να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα