ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: 3 ευρώ δώρο σε κάθε ΠΑΟΚτσή τα ελεύθερα διόδια του Μάκη

Ο Μ. Γκαγκάτσης πήρε 22.000 εισιτήρια για τον τελικό όμως με θρύλο και Άρη δεν πήγαν ούτε οι μισοί. Ακόμη ζήτησε τζάμπα διέλευση από τα διόδια

Tου Χαρίλαου Τουμπιώτη

Να το πάρουμε από την αρχή. Την περασμένη Τετάρτη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Μάκης Γκαγκάτσης δηλαδή, έστειλε μία επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών, τον Κώστα Καραμανλή και λέει να περνάνε στο έτσι τα διόδια τα πούλμαν και τα αυτοκίνητα που θα κατέβουν από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Τέτοια επιστολή δεν δόθηκε ποτέ στον αέρα. Κανένας δεν ξέρει τι έγραφε μέσα ο Μάκης. Ας πιστέψουμε την Ελενίτσα που είναι στα μέσα και στα έξω του ΠΑΟΚ. Δημοσιογράφος δηλώνει.

Για πολλούς λόγους, την έστειλε την επιστολή, γράφει η Ελενίτσα. Πρώτον, η ταλαιπωρία κι αυτό έχει δίκαιο. Δεν είναι σόι πράγμα κάθε φορά να είναι σταματημένα τα πούλμαν στα διόδια και να σπάνε τα νεύρα των οπαδών. Δεύτερον, γράφει η Ελενίτσα ότι: «Για τους επιπρόσθετους λόγους ισονομίας και ισότητας όπως αναφέρει η επιστολή, λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης των φιλάθλων από την Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με τους υπόλοιπους».

Μάλιστα. Κι αυτό σωστό είναι. Κάθε φορά που ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ δηλαδή, κατεβαίνει στην Αθήνα, θέλει έξοδα. Εισιτήρια, φαγητό, φραπέ και τα ρέστα. Άδικο είναι να γίνεται ο τελικός στο ΟΑΚΑ. Καλύτερα στο «Πανθεσσαλικό», αφού γκρεμίσουν την πεζογέφυρα πρώτα. Δεν είναι κακό να γίνει ένα αίτημα και στον Μπέο, για να γίνεται μονίμως ο τελικός στο Βόλο. Τώρα, άμα γίνανε και κάτι επεισόδια το ’17 με την ΑΕΚ, μέσα στο πρόγραμμα είναι. Ο Μάκης, όμως, όταν υπόγραψε την προκήρυξη δεν ήξερε ότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ κι ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να έφτανε στον τελικό; Τώρα γιατί κλαψουρίζει; Τότε έπρεπε να βάλει θέμα. Για το Βόλο, βέβαια, να τον παίρνανε το μεζέ.

Λέει η Ελενίτσα ότι για λόγους ισονομίας πρέπει να μην πληρώνουνε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Και ρωτάω τώρα εγώ, που συμφωνώ: Το κράτος είναι υποχρεωμένο να πληρώνει τις εκδρομές των οπαδών; Το λέει το Σύνταγμα και οι νόμοι; Τι είναι το κράτος δηλαδή; Ο θείος Σαμ από την Αμερική, δώσε και μένα μπάρμπα;

Άμα είναι έτσι, ο Μάκης Γκαγκάτσης έπρεπε να ζητήσει και μειωμένο καύσιμο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αυτό κι αν είναι έξοδο. Αφού ζήτησε από τον Καραμανλή τζάμπα διόδια, γιατί δεν ζητάει κι από τον Σκρέκα να ρίξει και την τιμή της βενζίνης; Αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό Και τι θα πει δηλαδή, ότι είναι ιδιωτικές εταιρίες και στην εθνική οδό και στα καύσιμα. Να κάνει αίτημα ο Μάκης προς το κράτος να πιέσει για να ρίξουν τις τιμές. Στο φινάλε – φινάλε, ο Μητσοτάκης έδωσε κοντά στα 50 ευρώ για τζάμπα βενζίνα, μόλις άρχισε να παίρνει την ανηφόρα το καύσιμο. Γιατί δεν κάνει ένα αίτημα ο Μάκης, να δώσει ένα εξτρά ποσό και για τον λαό του ΠΑΟΚ να κατέβει στην Αθήνα;

Είναι επιβαρημένοι οικονομικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, σου λέει η Ελενίτσα για φέτος στο Conference League. Μάλιστα. Πήγανε, σου λέει, στο Γιβραλτάρ, στο Βέλγιο, στην Δανία, την Μασσαλία, στο Δουβλίνο. Ξεπαραδιάστηκαν οι άνθρωποι, δεν έμεινε σέντσι για να κατέβουνε στην Αθήνα. Κι επειδή ξέμειναν αυτοί, να τους πληρώσει το κράτος. Σωστός ο Μάκης.

Και πόσοι ήταν αυτοί που πήγανε στην Ευρώπη; Όλος ο λαός του ΠΑΟΚ; Όχι. Κι εκεί που φτιάξανε κερκίδα πήγανε και από άλλα μέρη της Ευρώπης, όχι μόνο από την Ελλάδα. Και σε τέτοια ταξίδια, άπαξ και τα’ χεις, πας. Άπαξ και δεν τα’ χεις, δεν πας. Απλά πράγματα. Εκτός κι αν τσοντάρει η ΠΑΕ.

Πάμε παρακάτω στο ψητό. Γιατί δεν πληρώνει ο Μάκης Γκαγκάτσης με λεφτά της ΠΑΕ τα διόδια; Πολύ σοβαρά μιλάμε τώρα. Γιατί ανακατεύει το κράτος; Κι εγώ δεν σου λέω ότι κάνει προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης ο Μάκης. Δεν εκπέμπει σε τόσο ψηλά επίπεδα ο Χρυσοστομάκης Μάκης. Αφού, όμως, σκέφτεται και την τσέπη των οπαδών του ΠΑΟΚ, γιατί δεν πληρώσει η ΠΑΕ; Τόσα λεφτά θα βγάλει στο φινάλε από τον τελικό. Κοντά στις 22.000 κόσμο θα κατεβάσει ο ΠΑΟΚ.

Κάθεσαι και τα υπολογίζεις, δεν είναι ανώτερα μαθηματικά. Κάπου 18.000 αναμένεται να έρθουμε με πούλμαν. Μάλιστα. Δηλαδή, χρειάζονται 360 πούλμαν. Πήγαινε – έλα Αθήνα – Θεσσαλονίκη με το πούλμαν, τα διόδια είναι 157.3 ευρώ. Σύνολο, 56.628 ευρώ, δηλαδή.

Πάμε στα Ι.Χ. Οι υπόλοιποι 3.000 θα έρθουνε με Ι.Χ. και καμιά πεντακοσάρα από την Αθήνα και τις άλλες περιοχές. Για να μετακινηθούν από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα 3.000 νοματαίοι, χρειάζονται περίπου 750 Ι.Χ., με τέσσερα άτομα το καθένα. Πήγαινε – έλα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, κοστίζει 62.70 ευρώ. Δηλαδή, 47.025 ευρώ. Πούλμαν και Ι.Χ. μαζί, 103.653 ευρώ στο σύνολο.

Δηλαδή, ο Μάκης Γκαγκάτσης ζητάει από το κράτος να δώσει αυτό τα 100 χιλιάρικα ευρώ. Μιλάμε για επαιτεία, όχι αστεία, τώρα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκτίθεται από το Μάκη Γκαγκάτση για 100 ψωροχιλιάρικα. Για τον ΠΑΟΚ μιλάμε τώρα, για μαγαζί γωνία, όχι για τον Μακεδονικό και τον Αγροτικό Αστέρα. Πλάκα κάνουμε τώρα; Άπαξ και θέλεις να κάνει κάτι για το λαό, κάντο μόνος του, όχι να τα ζητάς από το κράτος, σαν να είναι κανένας κλοσάρ του Παρισιού.

Κι άντε, σου λέω εγώ, του απαντάει ο Καραμανλής ότι όλα ΟΚ, δεκτό το αίτημα. Χωρίς διόδια. Και τώρα που το θυμήθηκα, για να μην ταλαιπωρηθούν τα παιδιά, μπορούν οι λεωφορειούχοι ν’ αγοράσουν e-pass και να περάσουν χωρίς να σταματήσουν. Αλλού είναι το θέμα. Άντε και δεν πληρώνουνε. Πόσα γλιτώνει ο κάθε επιβάτης λεωφορείου; Από 3.14 ευρώ έκαστος. Αυτό το ποσό αναλογεί σε κάθε επιβάτη λεωφορείου, το οποίο φυσικά θ’ αφαιρεθεί από το εισιτήριό του να κατέβει στην Αθήνα. Κι αυτοί που θα πάνε στην Αθήνα με αυτοκίνητο, από 15 ευρώ. Ψίχουλα, δηλαδή, ο Μάκης. Κάνει δώρο ένα αντίδωρο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Άνω Τούμπας.

Και γιατί το κάνει αυτό ο Μάκης, ότι είναι καλά είναι ο «πατερούλης κι ο προστάτης» των οπαδών του ΠΑΟΚ; Για να προλάβει τα χειρότερα. Σαν να το ήξερε ότι ο ΠΑΟΚ θα έτρωγε σφαλιάρα από τον Άρη στην Τούμπα και θα πλακώνανε τα μπινελίκια και στον ίδιο τον Λουτσέσκου. Και καλά ξεμπερδέματα επ’ ευκαιρίας με τον Ρουμάνο.

Είναι, όμως και το άλλο, το πιο σοβαρό. Είναι σίγουρος ο Μάκης ότι θα ξεκουβαλήσουν 22.000 να έρθουνε στην Αθήνα; Εδώ, ρε, πήγανε το πολύ 8-9 χιλιάδες νοματαίοι στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Άρη και θα έρθουν οι διπλάσιοι στην Αθήνα να ξοδευτούν κι από πάνω; Και δεν είναι να πεις ότι ο ΠΑΟΚ είναι στα ντουζένια του, να την κάνει ο άλλος την θυσία. Να βγάλει ένα ποσό. Τι να έρθει να κάνει, ρε. Αηδίασε ο κόσμος μ’ αυτά που γίνονται την Τούμπα, με τον Αλκη, το πανό για τους δολοφόνους και τα παραμύθια του Σαββιδοτεχνείου και θα έρθει 16 ώρες ταλαιπωρία στην Αθήνα; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Να στο κλείσω με ο πιο σοβαρό. Ξέρεις τι σημαίνει να μην σταματήσουνε τα λεωφορεία στα διόδια; Ότι ο έλεγχος θα γίνει μια κι έξω στο ΟΑΚΑ. Φέξε μου και γλίστρησα, δηλαδή. Θα φτάσουνε 22.000 νοματαίοι και θα περιμένουν στην σειρά να τους ψάξουνε; Τι ώρα; Να μας πούνε να είμαστε κι εμείς εκεί, για να το καταγράψουμε να το δώσουμε για το βιβλίο Γκίνες.

Αν ο Μάκης Γκαγκάτσης μπορεί να εγγυηθεί προσωπικά ότι θα κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τους ελέγχους και να υπογράψει ένα χαρτί, μια χαρά το ακούω Να πάρει την ευθύνη αυτός. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, όμως. Δεν μπορεί να υπογράφει ο Μάκης για το κάθε αρρωστάκι κι αυτό είναι σωστό. Το να του δίνει εισιτήρια είναι το λάθος. Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα